Wpis z mikrobloga

@vieniasn: nienawidzę zmiany samochodu. Nowy można kupić „minę”, a używane to trzeba każdego jak złodzieja traktować z góry. Natomiast sprzedawać też nie lubię. Moje auta na szczęście odkupuje rodzina i znajomi.
  • Odpowiedz
  • 4
@Kolega_Muminka z zalet to znalazłem że astra j wychodziła z silnikiem A16XER a to jeden pies z tym co mam obecnie w aucie czyli Z16XER
może i nie ma mocy za to pali dużo
no i części kosztują grosze
  • Odpowiedz
@vieniasn: nie wiem ja cały czas mam jakieś problemy samo to że tam jest tak wysoka temperatura płynu to jakiś kosmos założyłem moduł obniżający i chociaż przewody przestały cieknący. Chłodniczka oleju 2 razy robiona, zbiorniczek wyrównawczy wymieniany, podpora wału i łożyska, słynna odma razem z kolektorem (co za głupia konstrukcja) no i odkręcając w się świece xD
  • Odpowiedz
  • 0
@Jaupiorecispodnie ja pod maską wymieniałem termostat (rzeczywiście otwiera się wysoko bo przy 105 stopniach) i świece
samochód mam z 2007 (Z16XER ale to jeden pies) i nic się nie leje pod maską może w jednym miejscu się minimalnie poci
z rzeczy które nie działają to czujnik płynu chłodzącego i samochód co chwilę mówi że płynu nie ma
tak to on nawet oleju nie bierze no najlepszy samochód jaki miałem aż mi
  • Odpowiedz
  • 0
@Jaupiorecispodnie aaa
1.4t to akurat się boje ze względu na skrzynie m32 którą znajomy miał w astrze h i jeden znajomy we fiacie
każdemu się rozsypała i był to ogromny problem

ja chcę właśnie jak najprostsze auto a moc nie ma wielkiego znaczenia ja sobie poradzę
  • Odpowiedz