Wpis z mikrobloga

@wron3k ale co to za copy-pasta? xd Już drugi akapit mnie rośmieszył. Wydobycie odkrywkowe. No pokaż Pan ile jest kopalnii odkrywkowych w Polsce. No pewnie w ciul. Dlatego górnik nam się kojarzy z tymi operatorami co kopią tymi maszynami, a nie górnikiem zjeżdżającym na dół z kilofem w ręce. Polska najtańszy prąd bez ETS. Xd Z czego? Z najdroższego węgla w Europie? Konkurencyjna gospodarka? xd Bez możliwości sprzedaży jej w EOG?
  • Odpowiedz
@KRZYSZTOF_DZONG_UN: przede wszystkim węgla który się k---a W Polsce KOŃCZY XD już za czasów Gierka geolodzy zakładali że Polska na węglu pojedzie do ok połowy XXI wieku, bo później wydobycie będzie coraz bardziej nieopłacalne.

Ale Braun doskonale wie gdzie węgla jest od ch00ja i ciut ciut. U jego mocodawców.
  • Odpowiedz
@wron3k Wiem, że dyskutuje z botem, ale powiedz mi w jaki sposób mamy zbudować kolejną odkrywke w Bełchatowie gdzie nie ma wystarczająco zasobów, a koszt budowy jest większy niż postawienie elektrowni atomowej? I jak przekonasz społeczeństwo lokalne do wysiedlenia?
Ets czy zielony ład tutaj nic nie ma do rzeczy bo nie wpływa na liczebność zasobów które są ograniczone.
  • Odpowiedz