Wpis z mikrobloga

tak jak zwykle, tradycji musi być zadość, dobrego dzionku moi drodzy.
dzisiaj kolejny dzień nierównej walki. Jedni walczą dla siebie, inni na swojego cudownego szefa.
zapewne każdemu chce się żyć i przeżywa codziennie rozterki być albo nie być.

cieszę się, mieliśmy piękne święta, kto ma rodzinę to wie, że święta są inne i nie da się ich tak dokładnie przeżyć jak było się młodym i niezależnym. Inny świat.

dla mnie największą radością jest fakt, że był cud ognia w Jerozolimie. Jak kto nie wie, co wielką sobotę, metropolita prawosławny wchodzi do grobu pańskiego i się modli i od samego Najwyższego zstępuje ogień na niezapalone świeczki.

Dodam ciekawy news, jakiego nie wiedziałem, bo w tym roku śledziłem rosyjską stację, która transmitowała na yt to wydarzenie i opowiadali, że jak był mandat brytyjski w Jerozolimie to zakazali młodzieży przychodzić na to wydarzenie bo za bardzo hałasowali. Ogień wtedy nie zstąpił. Dopiero zstąpił jak brytyjczycy się ugięli i znowu wpuścili młodzież arabską i chrześcijańską.

powiem wam, że nie mogę z tego że paru pajaców i mamy od paru lat niezły misz masz na tym świecie, najwięcej zła robi putler, poten nataniachu, no i teraz dołączył do nich trump. Każdy z tych wariatów ma nierówno pod sufitem. Każdy myśli że jest najlepszy i że wszyscy inni muszą ich słuchać. Eh... syndrom zakompleksionego człowieka. Ilu ja takich ludzi poznałem. Moje i tylko moje. Zero dyskusji, dialogu.

Cieszę się, że zszedł ten ogień na ziemię, Chrystus zmartwychwstał 2 tyś lat temu i ta tajemnica jest cały czas obecna w każdej liturgii czy prawosławnej czy katolickiej. Nawet u protestantów są cuda.

Jak był covid to myślałem że to już koniec świata. Jak była agresja putlera na wolną Ukrainę, myslałem że polecą b---y atomowe. Jednak jak widać strach ma duże oczy. Cieszę się, że dobro zwycięża, a zło przegrywa. plus jest taki że te pajace prędzej czy później znikną. Wiadomo przyjdą na ich miejsce podobne albo gorsze, ale plus jest taki, że ci znikną.

#przegryw #pracbaza #polska #swiat #polityka #wojna #emigracja
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@makler___gieldowy: najbardziej szkoda tych wszystkich niewinnych ludzi, Ukraińców, Arabów i pomyśleć że paru typów z hamas, czy innych pomyleńców niszczy innym życie.

Bóg jest wielki i dobro i tak zatriumfuje. nie ma co się bać. Czasami człowiek nie ogarnie tego wszystkiego w jakim kierunku to pójdzie ale generalnie, trzeba być dobrej nadziei i wierzyć, że będzie dobrze.

Dbajcie o siebie mirki, ma się tylko jedno życie, jedną wątrobę, jedne płuca.
  • Odpowiedz
@LordDamianus: poczytaj sobie czym są błędy poznawcze, jest tylko 1 prawda, jak prawa fizyki, czy chemii czy biologii tak samo w religii, czy chcemy czy nie chcemy. Bóg wybrał naród wybrany, potem Dawida, potem był Jezus itp. każdy zna tą historię ale mało kto w to wierzy.

Polecam Ci poczytać np. o cudach o. Charbela czy o. Pio czy ostatnim mistyku Łukasz Praus co miał stygmaty.
  • Odpowiedz