Mirki, ktoś mi powie czy to tak ma być? Mam MacBooka Pro z i5 2015 i wgrany najnowszy możliwy system (chyba Monterey). Laptop miał być do typowego neta czy innych mniejszych zadań ale trochę się boję go używać. Wymieniłem pastę i temperatury w idlu wchodzą na 55 stopni. Otwarcie karty czy coś podobnego wywołuje temperaturę 80-95 stopni. Słyszałem że intele są ciepłe ale kurczę aż tak? Wentylator włącza się, tu nie ma problemu.
@Kwiatkov: miałem 13" 2014, no co tu dużo mówić, za wiele nie zdziałasz raczej. Ja u siebie czyściłem chłodzenie, zakładałem grizzly, testowałem termopada honeywell. Nie warto. Ja się ratowałem jakąś aplikacją do ręcznego sterowania wentylatorami. Miałem kilka trybów, jak coś powazniejszego potrzebowałem robić to recznie ustawiałem wentylatory na maksa. Troche to pomaga. Niestety idzie lato i temperatura w pomieszczeniach rośnie. Temperatur typu 95C chyba nie widziałem ale 80+ to norma
Mam MacBooka Pro z i5 2015 i wgrany najnowszy możliwy system (chyba Monterey).
Laptop miał być do typowego neta czy innych mniejszych zadań ale trochę się boję go używać. Wymieniłem pastę i temperatury w idlu wchodzą na 55 stopni. Otwarcie karty czy coś podobnego wywołuje temperaturę 80-95 stopni.
Słyszałem że intele są ciepłe ale kurczę aż tak? Wentylator włącza się, tu nie ma problemu.
#macbookpro #apple
Jeśli 15" na procku HQ to w miare normalne temperatury niestety
Teraz poniżej M1 sie nie kupuje. Bez znaczenia do czego
13” early 2015