Aktywne Wpisy

PIAN--A_A--KTYWNA +225
Japonia właśnie stworzyła macicę poza ludzkim ciałem — i to działa
Brzmi jak science fiction.
Ale to rzeczywistość.
🇯🇵 W cichym laboratorium w Japonii wydarzyło się coś niezwykłego:
Brzmi jak science fiction.
Ale to rzeczywistość.
🇯🇵 W cichym laboratorium w Japonii wydarzyło się coś niezwykłego:
źródło: temp_file6796646547331617631
Pobierz
ewolucja_myszowatych +151

Siemano. U mnie szaroburo i chmura za chmuro, tak ze wrzucam zalegle mgliste przejscie Paraną. Nadal kotwica pod Poti. Niby kontenerowiec, ale więcej na kotwicy stoimy, niż pływamy, nno ale podobno lepiej dobrze stać, niż c-----o płynąć :)
źródło: 1627678350439
Pobierz@extraordinary_seaman stamtąd wino pochodzi, w sensie z Gruzji. I to nie że jakieś konkretne tylko wszystko wskazuje że wino ogólnie, to znaczy tam znaleziono pierwsze ślady produkcji wina a i wszystko wskazuje że sama winorośl też pochodzi gdzieś z "Kolchidy".
@Diamond-kun miałem fart sterować tym statkiem pomiędzy 4 a 8 rano, na mojej ulubionej wachcie ^^
@Baniak18L Teraz w Poti, Gruzja, potem Aliaga-Turcja, Albania, i Włochy.
@extraordinary_seaman: Dziękuję. To ile lat trzeba? Jak ktoś ma 0 doświadczenia i wiedzy?
Tu masz wszystko. To najszybsza droga. Ja szedlem kursami, ale zajelo mi to kupę lat, bo potrzebowalem 36 miesięcy wypływania, a nawet jak plywasz 1:1, to masz szesc lat. Z ulicy, jak ja, w tych czasach bez wujka nie ogarniesz pierwszego wpisu za kadeta, a bez tego nie ruszysz. Jak Cię stać, to tylko sdk
Czyli co? 1,5 roku w szkole dziennie, rok praktyki morskiej w szkole. Egzamin, dyplom i można szukać roboty? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@extraordinary_seaman: Panie, ja może starszy od Ciebie jestem xD
Dzięki za wszystkie informacje. Będę czytał i oglądał