Aktywne Wpisy

PiersiowkaPelnaZiol +128
#konkursnanajbardziejgownianymemznosaczem #wirsprawiedliwosci #sztukadlasprawiedliwych
Ogólnie próbowałem się połapać w tych memach, jest to smieszne itp, ale nawet jak bym chciał pisać czy tworzyć memy to ja nawet nie wiem na czym wy k---a bazujecie XD, jaka jest tego idea. Nawet odpowiedzi w komentarzach są takie że nie wiem o c--j chodzi XD
I tak to przeglądam nie rozumiejąc nic XD
Ogólnie próbowałem się połapać w tych memach, jest to smieszne itp, ale nawet jak bym chciał pisać czy tworzyć memy to ja nawet nie wiem na czym wy k---a bazujecie XD, jaka jest tego idea. Nawet odpowiedzi w komentarzach są takie że nie wiem o c--j chodzi XD
I tak to przeglądam nie rozumiejąc nic XD

Salido +180
Minął 20. (z 66) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w których zginęło 5 osób.
82 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
84 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w których zginęło 5 osób.
82 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
84 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-453841-5
Pobierz

9k km temu/10 miesięcy wymieniony zestaw sprzęgła, auto Pb, stary Citroen.
Odezwało się łożysko oporowe, szum znika przy delikatnym musnieciu pedału sprzęgła.
Byłem u mechanika, który robił wymianę i zamawiał graty.
No i tu się zaczyna:
- on nie odpowiada za części
- on odradza reklamację, bo niby jak producent sprawdzi to łożysko
- pewnie jeździłem na delikatnie wciśniętym sprzęgle
- jak będę reklamował, to auto unieruchomione na 30 dni, bo procedura tyle trwa
- może sprzęgło się zapowietrzyło
Jak trzeba było przytulić tauzena w jedno popołudnie to super,
jak trzeba poprawić, to idź Pan stąd....
Małe miasto, każdy się zna, wszystko na gębę i jest jak jest..
Moim zdaniem to on odpowiada za towar i w przypadku uznania reklamacji,
na swój koszt robi wymianę na sprawne łożysko.
Jak to najlepiej rozegrać, żebym nie musiał szukać drugiego warsztatu na wymianę
tego łożyska i ponosić kolejnych kosztów ?
Na ten moment jesteśmy umówieni na kolejną rozmowę,
skrzynia nie była jeszcze zrzucana.
PS. Przez to jego podejście nabieram wątpliwości czy on wogóle wymienił to łożysko...
Za wszelki rady z góry dziękuję.
#mechanikasamochodowa #motoryzacja
( ͡° ͜ʖ ͡°)
@
3. Jest opcja, że to łożysko było źle zamontowane ?
Czy przy jeździe na delikatnie wciśniętym pedale, oprócz łożyska nie byłoby śladów na tarczy sprzęgła ?
4. Z tego co mówim na reklamację wysyła łożysko/tarczę/docisk = cały komplet. Ściemnia ?
5. Jest opcja, że zapowietrzone daje ten lekki szum znikający przy delikatnie wciśniętym pedale sprzęgła ?
3. oczywiście, błędy montażu są najczęstszym powodem reklamacji
Będą ślady na kole zamachowym i docisku. Na łożysku też mogą być. Zależy od konkretnej konstrukcji.
4. Nie ściemnia. Brał komplet (tarcza, docisk, łożysko), bo tak się zawsze kupuje jak tylko można więc i na reklamacje musi odesłać komplet. M.in. po tym producent weryfikuje gdzie jest wada. Weź od niego decyzję
@moserusik: jak producent uzna reklamację to chyba mają jakieś tam zwroty za robociznę wg katalogu,
tylko jak on nie wystawił paragonu dla klienta to nic nie dostanie, to jest wymagane do zwrotu,
5. Jak dobrze rozumiem jest możliwa wada skrzyni, która objawia się tym, że słychać cały czas szum/rzegotania delikatne pod obciążeniem/na luzie - odgłos zanika już przy bardzo delikatnym naciśnięciu sprzęgła ?
Teraz jeszcze myślę, że może nie zalali skrzyni olejem przy wymianie sprzęgła i jest problem.
(wyciągali półosie, także pewnie olej musieli zlać.)
@wujek_srednia_rada: oooo kurna... nie wiedziałem, że to taka lipa,
ja to tylko z punktu klienta znałem