Wpis z mikrobloga

wybór ryzykownej pracy.

@bgalazka186: No ciekawe że kobiety nie chcą pracować nie tylko "w ryzykownej pracy" ale też np jako śmieciarz ( śmieciarka?), węglarz, budowlaniec itd. xDDD No ale to wina patriarchatu, prawda?
  • Odpowiedz
@bgalazka186

Piszesz jakieś głupoty. Patriarchat jest wtedy kiedy facet mówi babie co ma robić. Dopisaliście do tego iście debilną ideologię. Większość świata muzułmańskiego czy azjatyckiego to patriarchat. Nawet jak baba pracuje to facet i tak ma rządzić w domu. Dlatego są to pod względem podejścia do prawa w miarę normalne kraje. O ile moja kobieta jest cudowna, dobra i ogarnięta, to dla mnie jest tylko wyjątkiem który potwierdza regułę. Ja musiałem
  • Odpowiedz
najlepsze jest to że to prawda, na przykład: Patriarchat narzuca nierealistyczne oczekiwania na chłopców

@bgalazka186: co to za nierealistyczne oczekiwania? nie przebieraj sie za babe? XDDDD mocna odklejka, kto ci tak nasral do glowy?
Feminizm zrównał wiek emerytalny XDDDDDD
  • Odpowiedz
@Notabene a co takiego w ich systemie prawnym jest tak niesamowicie lepszego niż na przykład u nas?
Rozwalę ci mózg :D elementem patriarchatu są wszystkie dziewczyny mówiące że są księżniczkami i im się należy, bo w patriarchacie tak męszczyźni przedstawiają swoje lube, jako ideały, delikatne, potrzebujące ochrony których głównym celem jest cieszyć oko rycerza na białym koniu, itp. natomiast w feministycznym obrazie świata kobieta to jest poprostu inny niezależny człowiek który
  • Odpowiedz
@Cogito-sum miałem na myśli bardziej kraje muzułmańskie gdzie bogaci męszczyźni mają po kilkanaście żon, więc masz ogromną konkurencje, co sprawia że młodzi mężczyźni nie mają się jak wyróżnić z tłumu, co sprawia że chcą imponować pieniędzmi, finalnie rekrutują się do bojówek terrorystycznych,

Ale tak masz rację, by zdobyć pieniądze w patriarchicznym świecie mężczyzna jest nie tylko bardziej skłonny do ryzyka ale też do wykonywania trudnej, lub uwłaczającej pracy nie jestem w
  • Odpowiedz
Patriarchat narzuca nierealistyczne oczekiwania na chłopców, między innymi że mają sami zapewniać stabilność finansową i emocjonalną rodziny, czy też mężczyzna nie może pokazywać słabości w śród innych mężczyzn bo stanie się tzw ciotą.

@bgalazka186: przecież to są wymogi stawiane przez kobiety
  • Odpowiedz
@NieWiemASieWypowiem
Zakładasz, że w patriarchacie ktoś musi być 'przegranym' lub 'wygranym' czemu?. Patriarchat to nie chochoł, lecz rzeczywisty konstrukt społeczny, który wpływa na wszystkich, choć w różny sposób. I przez całe społeczeństwo którego dotyczy jest wymuszany na każdym kolejnym pokoleniu, zmiany są ciężkie i powolne, między innymi dlatego że nie mamy w szkołach żadnej edukacji na te tematy, I nawet ogarnięci lidzie często nie rozumieją tych terminów. Straty wynikające z patriarchatu
  • Odpowiedz
@bgalazka186

P--------z od rzeczy. W patriarchacie kobieta nie mówi nic. Nie jest traktowana jak żadna księżniczka, jest podporządkowana. Islam, Azja czy każdy inny kraj oprócz obu ameryk czy Europy to inny poziom patriarchatu.
  • Odpowiedz
@Notabene z takimi umiejętnościami kognitywnymi nie dziwię się że nienawidzisz kobiet. Świat, ma biedna naiwna duszyczko, nie jest binarny, to że potrafisz dostrzec ekstremalne odmiany niesprawiedliwości społecznej, nie oznacza że mniej ekstremalne odmiany są ok.
W skrócie i uproszczeniu, specjalnie dla ciebie,

Patriarchat ogranicza rolę kobiety

Kobiety zaczynają postrzegać swą wartoś przez pryzmat przywilejów, roli społecznej i wyglądu

Powstają idiotki mówiące że feminizm oznacza że kobiety są ,lepsze, magiczne i mająprawo wymagać od
  • Odpowiedz