Aktywne Wpisy

Lekarz_7k +42
Najgorsze jest to, że teraz nikt mi nie uwierzy że serio 300h w pracy siedze, tylko każdy będzie myślał że to oszustwo jest. Wystarczy, że mam 6-7 dyżurów w miesiącu.
Co w takiej sytuacji może zrobić zwykły lekarz, który normalnie pracuje i nie robi żadnych wałków i nie zarabia setek tysięcy? Jestem obecnie stawiany na równi z takimi Dawidkami i traktowany jak najgorsze ścierwo i pasożyt, którego najlepiej zabić
#konowal100k
Co w takiej sytuacji może zrobić zwykły lekarz, który normalnie pracuje i nie robi żadnych wałków i nie zarabia setek tysięcy? Jestem obecnie stawiany na równi z takimi Dawidkami i traktowany jak najgorsze ścierwo i pasożyt, którego najlepiej zabić
#konowal100k

lubie-sernik +95
Właśnie w 7 eleven kupiłem mango które okazało się smażoną dynią.
Za każdym razem jak idę do sklepu to przypadkowo kupuje coś dziwnego. Ostatnio kupiłem jakieś śmierdzące kalmary w przyprawach w formie chipsów. Oczywiście były bardzo ostre.
Jeśli chodzi o jedzenie to na razie porzuciłem kuchnie tajską. Zamawiam ostatnio włoskie makarony (całkiem dobre), kuchnie indyjską i na kolację głównie jem sushi. Płacę oczywiście dużo więcej niż za lokalne jedzenie ale kto sernikowi zabroni.
Za każdym razem jak idę do sklepu to przypadkowo kupuje coś dziwnego. Ostatnio kupiłem jakieś śmierdzące kalmary w przyprawach w formie chipsów. Oczywiście były bardzo ostre.
Jeśli chodzi o jedzenie to na razie porzuciłem kuchnie tajską. Zamawiam ostatnio włoskie makarony (całkiem dobre), kuchnie indyjską i na kolację głównie jem sushi. Płacę oczywiście dużo więcej niż za lokalne jedzenie ale kto sernikowi zabroni.
źródło: 1000059937
Pobierz

Ciekawi mnie, czy moja przygoda jest standardowa, czy tylko moje miasto powiatowe tak dobrze "pomaga" mlodym mieszkancom w wejsciu w doroslosc?
W lutym 2010 roku jeszcze jako singiel zlozylem wniosek do gminy o przydzial mieszkania komunalnego do remontu.
Rowno 15 lat pozniej, w lutym 2025 roku, dostalem odpowiedz z prosba o udokumentowanie dochodow czlonkow gospodarstwa domowego pod grozba negatywnego rozpatrzenia i anulowania wniosku, jezeli nie zrobie tego w ciagu 30 dni!
W te 15 lat zdazylem juz kupic mieszkanie i zalozyc rodzine w INNYM miescie, ale jezeli podobnie trudno maja aktualni dwudziestokilkulatkowie, to szczerze wspolczuje (nadmienie, ze mowa o dawnym wojewodzkim, z ktorego w ciagu 30 ostatnich lat ubylo prawie 50 tys. mieszkancow!)
#nieruchomosci
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
🧙🏻 Prowadzę anonimowe mirko już 2 lata, ale nikt mi nie pogratuluje, bo jestem ze wsi. Wspomóż projekt
Myślę że nie ma miasta w Polsce które by aktywnie prowadziło politykę mieszkaniową
@mirko_anonim: czyli to mieszkanie komunalne wcale Ci potrzebne nie było. A już zwłaszcza jak byłeś młodym zdrowym singlem.
Te mieszkania powinny być dla rencistów i innych ludzi chorych/niezdolnych do pracy, którzy inaczej nie byliby w stanie sobie zapewnić miejsca zamieszkania.
Przychodzi młody byk i chce mieszkanie, śmiechu warte.
"wziąłeś sprawy w swoje ręce? Poszedłeś do pracy?"
W momencie zlozenia wniosku pracowalem i dorabialem po