Aktywne Wpisy

prof-tomasz-trapez +613
Jeden plusik i kupuję rtx 5090, bo mi brakuje klatek do 4K ultra 144 fps w piekłonurkach. Jak będzie 390 plusików to robię #rozdajo mojej rtx 3090, ale musicie ogarnąć pudełko do transportu. Rozdajo spośród pulsujących i komentujących.
Nie dla przegrywów i faszystów.
#gry #helldivers2 #komputery
Nie dla przegrywów i faszystów.
#gry #helldivers2 #komputery
źródło: 083F68EA-9A3C-469B-BA7F-9A1CF3D07B75
Pobierz
Jamniki2 +7
W poniedziałek pierwsza dywidenda od SCHD, 2 k usd xD i tak co trzy miesiące (co roku 10% więcej) jakby się uprzeć do można by już w-----ć palę i siedzieć w Tajlandii chyba co? Dobijemy do 15k zł miesięcznie i pomyślimy... bo na pokładzie dzieciak za 3 miesiące.
ALL IN SCHD, jak będę przechodzić na emeryturę za pare lat, a mam już 27 wtedy jepq przymaksuję.
Na fotce niżej symulacja następnych lat
ALL IN SCHD, jak będę przechodzić na emeryturę za pare lat, a mam już 27 wtedy jepq przymaksuję.
Na fotce niżej symulacja następnych lat
źródło: Zrzut ekranu 2025-03-26 o 21.22.10
Pobierz

Nie wyobrażam sobie, że dojdę do 40 lat i nic się nie zmieni. Ten rok to ostatnia szansa na przełom.
Kluczowe, aby być cały czas zmotywowanym. Kiedyś miałem silne wahania nastroju. Na przykład w jeden tydzień myślałem pozytywnie i miałem ochotę do działania z nadzieją, że niedługo coś się zmieni, a w drugi tydzień uświadamiałem sobie, że tak naprawdę to it's over i choćbym się starał, to niczego nie jestem w stanie zmienić i nic mi się nie chciało, załamywałem się i użalałem się nad losem. Trudno to było kontrolować i zmienić nastrój, bo negatywne myśli same nachodziły i nie dało się od nich uwolnić.
Kolejny aspekt to czy sobie wszystkiego odmawiać i przekładać wszystko na lepsze czasy. Dziś wiem, że w ten sposób będziesz odkładać tematy w nieskończoność. Lepszych czasów nie będzie. Jesteś zdany sam na siebie i tylko ty sam możesz coś zmienić.
Ciężko pracować czy korzystać z życia? To nie jest takie oczywiste. Jeśli pracujesz dla kogoś i nie odnosisz z tego żadnych korzyści oprócz comiesięcznej wypłaty (czy się stoi, czy się leży, tysiąc się należy), to na starość możesz narzekać, że oddawałeś się pracy zamiast bawić się i podróżować po świecie. Jeśli pracujesz dla siebie i widzisz, że twoja praca ma sens, przynosi efekty, że tworzysz historię, to nie będziesz tego żałować. Na pewno będziesz żałować, że chociaż nie spróbowałeś sięgnąć wyżej niż tam, gdzie teraz jesteś.
Iść za modą i być tym popularnym dzieciakiem czy iść własnymi ścieżkami? Jaką nagrodę dostaniesz za chwilę lansu, a ile stracisz?
Czy w tym roku uda mi się coś zmienić? Pewne tematy zamykam - w tym sport - pociągnę to do końca sezonu i game over. Jednocześnie chcę się dalej uczyć, rozwijać się, zrobić zaległe certyfikaty i zacząć własne projekty, bo to daje mega fun. Czyli powrót do korzeni. Kiedy jest jeszcze szansa coś w życiu osiągnąć i stać się częścią historii, a nie tylko jej biernym obserwatorem, to dlaczego nie spróbować? Tylko nie można poddać się po pierwszej porażce i ulegać hejtowi zawistnych osób.
To kontynuacja wpisu o przemijaniu.
#przegryw #przegrywpo30tce #przemijanie #przemyslenia
źródło: F0BBWerXgAAYhHG
Pobierz@czilliani: Jako, ze ja sprobowalem zmienic prace na lepsza i mi nie wyszlo, bo trafilem do lepiej platnej ale duzo gorszej, tam mi nie przedluzyli umoey bonie dawalem z siebie , bylem wypalomy i nie pracowalem przez ponad rok, teraz chcac znalezc prace nigdzie mnie nie chca, a jak cos znajde to pewnie za minimalna krajowa.
A wystarczylo nic nie zmieniac