Aktywne Wpisy
pieknylowca +89
Ja pozbyłem się tych problemów - po prostu tam nie jeżdżę XD. Ludzi to ogólnie posralo z tymi Włochami - tego nie rób, tamtego nie wolno XD. Niektórzy to starają się być bardziej włoscy niż sami włosi #wlochy #wakacje #podroze #podrozujzwykopem

źródło: 1000004115
Pobierz
woskrosenie +105
ALL IN SCHD, jak będę przechodzić na emeryturę za pare lat, a mam już 27 wtedy jepq przymaksuję.
Na fotce niżej symulacja następnych lat dywidend BEZ uwzględnienia jakichkolwiek dopłat.
W sumie ja się człowiekowi otworzyły wrota etf z usa, to takie etf jak DIVO czy JEPQ mogą zagwarantować spoko życie już teraz. Przy Divo nie trzeb aby reinwestować nawet dywidendy aby pokonać jej inflację, przy jepq trochę by trzeba, dlatego to bardziej opcja na późniejszą emeryturkę.
Wszystkich z tagu #jamnikdywidenda przepraszam, ale to było najrozsądniejsze wyjście, nie istnieje możliwość pokonania tego etf pod względem DGR oraz wzrostu wartości akcji, po prostu się nie da więc nie będę z tym walczyć.
#jamnikdywidenda
#gielda
źródło: Zrzut ekranu 2025-03-26 o 21.22.10
PobierzJa akurat mam taką taktykę, że sobie przeglądam co jest w SCHD i kupuję po trochu tych największych spółek. To też jakiś pomysł