Wpis z mikrobloga

Fajne felgi mi się udało na allegro znaleźć do i30. To chciałem zrobić bo jest pordzewiała stal z oryginalnymi kołpakami które się dosłownie kruszą i są wyblaknięte, wygląda to mega słabo.

Z reguły jakieś ujowe wzory albo kiepski stan, a te nawet ładne. No i cena jeszcze jak cię mogę, 750 gość chciał. no i nie muszę nic dokupować typu pierścieni centrujących bo otwór się zgadza. Aby czujniki trzeba będzie wywalić bo u mnie nie ma.
Najtańsze nowe są za 1020zł i są brzydsze, a u----i 500-900 i nic ciekawego.

Nigdy jeszcze felg nie zamawiałem używek. Dostawa aby 5zł, bo dopłaciłem do pobrania. Jest oznaczone że brak zwrotów, czy gość ma trochę negatywów w tym i takich że ktoś zamawiał komplet opon/felg a przychodziły tylko dwie, albo że felgi inne niż na zdjęciu, ale i pozytywne że felgi proste ładne. W każdym razie pobranie obowiązkowe. Tak kurier przywiezie, będą inne niż na zdjęciu albo jakieś uszkodzone, to odmowa przyjęcia, nie płacę i wróci do nadawcy.

#felgi #kola #motoryzacja
r5678 - Fajne  felgi mi się udało na allegro znaleźć do i30.  To chciałem zrobić bo j...

źródło: fjj

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@ZlodziejBilonownic: nie, 15 ;) mam opony dobre w tym aucie jeszcze na lata, to nie będę zmieniał opon, plus 205/55/16 są już wyraźnie droższe od 185/65/15 czy 195/60-65/15
No i mam jakąś wersję auta blue, która celowo ma 185 bo dokłada się to do niższego spalania. ciężkie auto 1.5t według dowodu, a silnik 90KM. nie widzę tam 205 czy 225 na 17, mimo że producent dopuszcza, no i 16 też
  • Odpowiedz
@r5678: 205/55/16 to i tak rozmiar tani jak barszcz, bo bardzo popularny, nie to co moje 205/60/16 ( ͡° ʖ̯ ͡°) Choć tu ciekawa sprawa, bo mam 2 komplety takiego właśnie rozmiaru, wg cennika to był podstawowy rozmiar w Lagunie 3 kombi z mojego rocznika, a na tabliczce nie ma takiego rozmiaru jako dopuszczalny - jest 215/60/16, 215/55/17, 215/50/17 i 225/45/18. Seryjnie moja wersja wyjechała ponoć
  • Odpowiedz
  • 0
@ZlodziejBilonownic: po vinie czasami da się sprawdzić na jakich kołach auto wyjechało z salonu.
Można też założyć rozmiar taki jak my chcemy.Jakbyś wrzucił 205/55 to o 1cm by auto poszło w dół względem 205/60, jak prześwit wystarczający i może o tyle pójść to zawsze możesz zmienić na takie. pare stówek komplet powinien być tańszy.
u mnie np w tym i30 jest 185/65/15 195/65/15 205/55/16 i 225/45/17
Nie ma np ani
  • Odpowiedz
@r5678: Po vinie mam 17" właśnie, ale nie pisze o rozmiarze opon. Przy czym niemiecki katalog z 2013 r. (a taki mam właśnie rocznik i auto z DE pochodzi) podaje dla mojej wersji wyposażenia seryjnie 215/50/17, więc pewnie na takich wyjechała. Co do różnicy w jeździe to zobaczę jak będzie, bo teraz miałem 6,5J ET47 (bardzo się chowają na tylnej osi przez to), a te co dziś kupiłem to 7J
  • Odpowiedz
  • 0
@Czarny_Klakier @ZlodziejBilonownic: no aż szkoda cały rok na nich jeździć czyli wliczając to zimę. no ale od tego są felgi żeby jeździć.
Jeszcze kwestia czy są proste, ale to dopiero wyjdzie w wulkanizacji. Odważniki są w normie jeżeli chodzi o ilość, chociaż to też nie jest jakiś wyznacznik, ale dobrze rokuje.
  • Odpowiedz