Wpis z mikrobloga

#kononowicz Obejrzałem sobie to godzinne tłumaczenie Sławka na Odysee czy jakoś tak i co tu gadać - chłop w większości ma absolutną rację tylko wam tak na łeb siada z tej nienawiści do ludzi, że i tak z czarnego zrobicie białe bo tak wam pasuje do narracji. Na fakty przymykacie oczy, co chcecie usłyszeć to sobie dopowiadacie. Taka prawda patrząc z boku.

Mariolka na podstawie fotki według wykopków wyruchana już przez połowę niemców i ahmedów i wykopki uchachane, że mogą kogoś zjechać. No kurde tak walczycie o fakty, a do jednej fotki typiary napisaliście już 100 wersji zdarzeń, z czego większość nie godna autorstwa człowieka.

Piszę to dlatego, że nie da się tego tagu przeglądać. Takie wysrywy produkujecie jak najgorsze ścierwo. Ten stonoga cały beczy jakby Krzycha tam torturowali i podtrzymywali przy życiu aby tylko mogli torturować dalej. Ani słowa o tym, że kononowicz gdyby mógł to by pół polski wymordował, resztę zagonił do katorżniczej pracy za darmo i stał z batem jakby ktoś by mdlał.. Mało świętego z krzysia nie zrobi i o jego nieskończonej godności i dobroci wypłakuje i ubolewa, że został zamordowano. Co to ma być do c---a...

Nie stoję po żadnej stronie, oglądałem to z boku raz-dwa-trzy na miecha w postaci relacji od Beatki i ważniejszych szotów wiem, ze opowiadanie się po jednej stronie tutaj nie działa. Tu każdy ma za uszami od c---a dlatego nie podoba mi się jak się robi z jednego świętego, a z drugiego ostatniego c---a Polski. Sławek okuratnie wytłumaczył manipulacje Łukasza w radiu Zet i taka prawda, że Łukasz też kręci i manipuluje tu i tam. Na wykopie latało info co minutę, że Sławek nie przyjedzie bo mu się nie chce do tej kupki piachu, a to fejkowe konto napisało i takie coś właśnie mnie w-----a, że pewnie większość doskonale o tym wiedziała, a i tak jeden przez drugiego tutaj to wrzucał. I takich rzeczy pewnie jest milion na co otwiera oczy właśnie wywiadzik Sławka. I to mnie w-----a, że sobie uroiliście, że jesteście na jakiejś wojence o sprawiedliwość, a jeden przez drugiego mało co się nie zesra jak nie wrzuci jakiegoś fejka.

Ogar do c---a.

Nie, nie jestem Sławkiem. Jestem gościem, który wyznaje jakieś zasady. #patostreamy
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Krul_Marcineusz_Pierfszy zgadzam się z tym, że życzenie Sławkowi "jabłonki" to faktycznie przegięcie. Pomimo tego uważam, że wiele rzeczy jest trudny do obrony np 400 zł na tydzień dla Krzyśka i praca na czarno. Jest wiele rzeczy które odpowiednie służby powinny wyjaśnić i które będą raczej ciężkie do obrony dla ekipy.
  • Odpowiedz
Ani słowa o tym, że kononowicz gdyby mógł to by pół polski wymordował, resztę zagonił do katorżniczej pracy za darmo i stał z batem jakby ktoś by mdlał..

@Krul_Marcineusz_Pierfszy: Wszyscy wiedzą jaki był niedoszły prezydent. Kononowicz miał paskudny charakter, był leniwy, zawistny i samolubny. Tylko co to ma do rzeczy? Jego nibembeństwo nie usprawiedliwia piekła jakie mu zgotował Bielszczak.
  • Odpowiedz
@Krul_Marcineusz_Pierfszy: chodzi o to, że Olo wyciąga dokumenty, potwierdza, a Sławek?
"Wójcik włączył lajta w dzień pogrzebu" nie potrafi sensownie odpowiedzieć na żaden argument przeciwników.
Czyli mówisz, że jak konon miał c-----y charakter, to można było go uzależnić od "opiekunów", doprowadzić jego zdrowie do ruiny, zarabiać niebotyczne siano i pozwolić zgnić żywcem?

Masz zasady, po chuju fest.
  • Odpowiedz
@Genadiusz_Kupiec: @giga_jablecznik
A jakie to było znęcanie? Ze leki mu kazali brać, że Jarek mu żarcie czasem woził kilka razy dziennie czy, że mu załatwiali pielęgniarki i sprzątaczki a knur każdego gonił i lać chciał? Bo z tego co ja oglądałem to knur nad każdym się chciał znęcać i tylko kazał sobie usługiwać i straszył więzieniem za każde słowo odmowy. Sławek mówi o remoncie - knur kategorycznie zakazał remontu
  • Odpowiedz
i pozwolić zgnić żywcem?

@Majtaszek-13: Z wypowiedzi sławka wynika, że ich pielęgniarka mu odleżynę wyleczyła. Z filmów widziałem, że Jarek zawsze się dopytywał o opatrunki, nie pozwalał drapać i pilnował, żeby miał zaklejone i finalnie rana się zagoiła tak?

Stopa cukrzycowa to już wina samego konona. Nikt na to nie ma wpływu, konon nie dbał o cukrzycę bo był na to za głupi i się do tego
  • Odpowiedz
A jakie to było znęcanie?

@Krul_Marcineusz_Pierfszy: codzienne, systematyczne rozhuśtywanie emocjonalne Kononowicza. Przymuszanie go do słuchania listów pełnych obelg swój temat (jak i również zmarłych członków rodziny).
Podkręcanie jego pseudologii, podpuszczanie go do opowiadania bzdur na wszelkie możliwe tematy w celu publicznego ośmieszania go dla wyświetleń.
Tworzenie atmosfery oblężonej twierdzy, zabranianie mu kontaktów z innymi niesprawdzonymi przez centralę osobami. Odcięcie go od świata zewnętrznego i uzależnienie go od siebie.
Sprowadzanie Kononowiczowi
  • Odpowiedz
@Krul_Marcineusz_Pierfszy: Jakie znęcanie? Zarabianie hajsu na ośmieszaniu i gnębieniu typa. Tu nigdy nie chodziło o jakąś opiekę czy coś tylko o szoł, dymy i dutki z wyświetleń.

Manipulowanie psychiczne, straszenie światem zewnętrznym (do czego służyły umówione ataki na domek drewniany) czy DPSem że tam umrze jak się słuchał nie będzie, izolację Konona od całego świata, wywoływanie skrajnych emocji u niego za pomocą obraźliwych listów. Nowak chłopa zwyczajnie stopniowo uzależniał od
  • Odpowiedz
@giga_jablecznik: Przypominam także, że do skuciatych czasów Kononowicz był panem w swoim domku drewnianym i gdy jakiś redaktor mu się nie podobał to następowało «sріеrdolenie ze stanowiska» bo żaden z poprzednich redaktorów nie uzależnił go tak od siebie jak Sławomir. Był wolnym człowiekiem, do którego czasem ktoś w gości przyszedł coś nagrać.
  • Odpowiedz
@giga_jablecznik: Tu masz rację bo beka kręcona na kononie uwłaczała jego godności i to wszystko robiono dla pieniędzy, ale każdy tylko czekał na więcej i chciał dymów bo takie były zasady gry. Krzysiek się wypowiada na tematy wszelakie bo przecież może. Nie jest dzieckiem, zeby nie pogadać nawet o przyrodzeniach damsko męskich co sam wielokrotnie robił bez niczyjej namowy.

Z tym całym uzależnieniem i odcięciem nie chce mi się powtarzać.
  • Odpowiedz
Z tym całym uzależnieniem i odcięciem nie chce mi się powtarzać. Knur robil pod siebie bo mu się nie chciało iść do kibla, więc o jakim odcięciu mowa, a to, że Jarek mu woził zakupy to dla niego jak w niebie bo on jak był zdrowy i chodził to taksówką kazał sobie jedzenie przywozić. Pisałem o tym wyżej.

@Krul_Marcineusz_Pierfszy: jakbyś miał upośledzenie w stopniu lekkim, paranoje indukowane przez kochanych opiekunów, nieleczoną
  • Odpowiedz
@Krul_Marcineusz_Pierfszy: przyjacielu, odniosłem wrażenie, że mylisz dwie rzeczy. Nie obwiniam Cię o to bo jesteś niedzielnym widzem a na tagu dużo wyjadaczy więc może dochodzić do nieporozumień. Przedstawiam i objaśniam. Na początku fakty. Nie opinie czy domysły tylko fakty. 1. Sławomir Nowak przekonywał na rozprawie o umieszczenie Konona w DPSie, że z innymi opiekunami jest w stanie zabezpieczyć potrzeby życiowe Krzysztofa. 2. Absolutnie tego nie robił. Jego Ekipa MCZ dostarczała
  • Odpowiedz