Wpis z mikrobloga

#zalando

Zrobiłem zakupy w internetowym sklepie Breuninger ( coś jak Zalando, tylko mają fizyczne sklepy na terenie Niemiec)

Zwróciłem paczkę i okazało się, że została dostarczona, ale zagubiła się gdzieś na terenie ich magazynu. Pan z infolinii powiedział że napisze maila do działu specjalistycznego w mojej sprawie, ale już jest 5 dzień bez odpowiedzi.

Dzwoniłem do niego jeszcze parę razy, ale jedynie co mogl zrobić to pisać kolejne maile do działu specjalistycznego, które i tak zostają bez odpowiedzi.

Mówi że mają strasznie dużo zwrotów i nie nadążają z ich realizacja. Stąd brak ich odpowiedzi
Tylko że w moim przypadku nawet nie można mówić o zwrocie, a o zaginięciu paczki na terenie ich magazynu,a nikt nie jest zainteresowany, by mi pomóc.
A druga sprawa, że zarówno w polskim prawie, jak i na regulaminie ich strony internetowej jest 14 dni na zwrot, więc nie powinno mnie za dużo obchodzić z jakimi problemami się mierzą. Bo jakbym to wiedział wcześniej, to wcale bym u nich nic nie kupił.

Sprawę już zgłosiłem do europejskiego centrum praw konsumenta. Ale nie informowałem ich o tym.

Zastanawiam się czy mogę zrobić jeszcze coś w tym kierunku, by odzyskać pieniądze?
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach