Wpis z mikrobloga

Mirasy, czy kiedykolwiek mieliście tak, że po imprezie następnego dnia szliście profilaktycznie dmuchnąć w alko, wychodziło 0,0 a jak wsiadaliście za kierownicę to czuliście, że nie jest tak jak być powinno?
Że gdyby pobrali Wam krew, to byłyby promile.

Czy ktoś kiedyś robił taki eksperyment? Jakiś jutuber czy inny influenza?

Chętnie bym obejrzał coś takiego.

#kiciochpyta #nauka #a-----l #eksperyment
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Markotny_Marek: dokładnie tak się dzieje i uja warte jest takie dmuchanie. Obniżona koncentracja po alkoholu utrzymuje się 3 dni - w tym czasie najlepiej by było nie wsiadać za kółko
  • Odpowiedz
@ZielonyRozpustnik: kultura jazdy na zachodzie chłopie wielkie xd właściwościelka kamienicy w Belgii w której mieszkał mój chrzestny stawiała w poprzek swoje auto n------a na ulicy. W Belgii masz limit 0,5 promila. Robotnicy po pracy piją po dwa trzy piwa i jadą do domu. Co do kultury jazdy to polecam ci pojeździć po Włoszech Hiszpanii czy Belgii nim napiszesz takie bzdury.
  • Odpowiedz
  • 2
@ZielonyRozpustnik ten zachód to raczej z wyłączeniem Włoch Hiszpanii, Portugalii, Grecji i pewnie coś jeszcze by się znalazło, we Francji nie jeździłem ale tam też może być ciekawie ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
Obniżona koncentracja po alkoholu utrzymuje się 3 dni

@krystekw2: A nie czasem 3 miesiące?

Po jednym piwie to 2h i 0,0 droga wolna. No chyba, że ktoś wypił połówkę na głowę to fakt paręnaście godzin i nic nie czuć.

Dla przykładu jeżdżąc po Niemczech ważne tylko by nie przekroczyć prędkości i właściwie można wypić jedno p--o i jechać praktycznie od razu.
  • Odpowiedz
  • 0
@L3stat: jeździłem po wszystkich krajach, które wymieniłeś i ludzie jeżdżą tam spokojniej niż w Polsce.
  • Odpowiedz
@Markotny_Marek: to, że fizycznie nie ma alkoholu już w twoim organizmie nie oznacza, że produkty rozkładu opuściły Twój organizm. Dodatkowo a-----l wpływa. A Twoje samopoczucie w wieloraki sposób. Ja odkryłem, że stan który mam po imprezach to nie jest n-------e na drugi dzień, a po prostu zmęczenie wynikające z braku wartościowego snu. Po wieczorze z kilkoma mocnymi drinkami na drugi dzień czuję się jak po zarwanej nocce nad robotą -
  • Odpowiedz