Wpis z mikrobloga

#mac #apple potrzebuję nowego monitora i zastanawiam się nad 32 calowym pro display (potrzebuję powyżej 1000 nitów jasności więc sporo z niższej półki odpada), ma ktoś go i może się podzielić wrażeniami?
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jak pytasz XDR to zakładam że masz wysoki budżet i bardziej "artystyczne" potrzeby.

@Znnn: Mam Pro Display XDR, kupiony po premierze. To już stosunkowo stary produkt który Apple wkrótce są plotki że ma odświeżyć. To ponad 5 letni monitor z panelem od LG więc odstaje od konkurencji kosztując zbyt dużo. Podczas premiery było lepiej bo dorównywał do sprzętu referencyjnego ale czasy się zmieniają.

Cóż można napisać, podjazdu nie ma to
  • Odpowiedz
@Znnn: Od jakiegoś czasu pracuję na DELL U3223QE, sprawdź sobie, może ci podpasuje, bo mi bardzo odpowiada. Z tym że nie ma on jasności sięgającej 1000 nitów. Ale zastanawiam się po co ci aż tak kosmiczny wynik?
  • Odpowiedz
@pasta_alla_carbonara: @Znnn @janeknocny @bocznica Mirki - takie pytanie, bo myślałem o kupnie macbooka air - a mam na stanie aktualnie monitor ultrawide 3440x1440. Jak rozumiem ze względu na te oszołomskie niestandardowe rozdzielczości jakie ma ios, mac będzie mi na moim monitorze zostawiał czarne pasy po bokach? Nie dopasuje ładnie systemu jak robi to windows i jedyna opcja proporcji to nie ma mowy o 21:9 i możliwe jest
  • Odpowiedz
ak rozumiem ze względu na te oszołomskie niestandardowe rozdzielczości jakie ma ios, mac będzie mi na moim monitorze zostawiał czarne pasy po bokach? Nie dopasuje ładnie systemu jak robi to windows i jedyna opcja proporcji to nie ma mowy o 21:9 i możliwe jest tylko 16:10?

@interpenetrate: w oigole skad taka informacja, bo pierrwsze slysze :D
  • Odpowiedz
@pasta_alla_carbonara: ooo, no to teraz mnie uspokoiłeś. No to zajebiście. Czyli potrzebuję coś w miarę takiego? Potrzebny jest jakiś konkretny typu np. hdmi jest 1.4 2.1 thunderbolt jest 3 4, displayport pewnie też jakiś?
https://www.pawonik.pl/pl/p/Kabel-USB-C-do-Displayport-4K-MacBook-Thunderbolt/372
https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/kable-do-komputera/przewody-komputerowe/kabel-usb-c-displayport-baseus-2-m-czarny
  • Odpowiedz