Wpis z mikrobloga

Właśnie zdałem sobie sprawę, że z 6 drużyn #laliga które brały udział w europejskich pucharach w drodze do finału odpadły 3. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie fakt, że drużyny które odpadały zostały wyeliminowane tylko przez inne drużyny z #primieradivision.

- Betis i Valencia poległy z Sevilla

- Barcelona z Atletico

A wy co? Nadal myślicie że #premierleague jest najlepsza ? Nawet mi was nie żal.

#pilkanozna
lifapek - Właśnie zdałem sobie sprawę, że z 6 drużyn #laliga które brały udział w eur...

źródło: comment_Kw7lmjQVlvAGUktN84uFnVgRq6z4uzW6.jpg

Pobierz
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lifapek: Po prostu najbogatsza ale najlepsi piłkarze rodzą się w Hiszpanii dlatego ta liga jest taka mocna bo ma najlepszych wychowanków świata.
  • Odpowiedz
@lifapek: Po 1. to #slowpokewchuj, bo było już o tym z 2-3 tygodnie temu.

Po 2. ja zdania nie zmieniam - Premier League po prostu jest przyjemniejsza do oglądania. Zarówno w La Liga, jak i PL nie kibicuję żadnej drużynie. Natomiast stosunkowo często zdarza mi się oglądać mecze angielskiej ekstraklasy, podczas gdy La Ligę oglądam jedynie pod przymusem.
  • Odpowiedz
@Wojt_ASR: Zgadzam się. Angielska > Hiszpańska jeśli chodzi o przyjemność z oglądania. Ale nic więcej.

PS. Sevilla dostała się do LE tylko dlatego że Rayo Vallecano nie dostało licencji na gre w Europie xD
  • Odpowiedz
@lifapek:

w ciągu ostatnich 10 lat 7 razy drużyna z Anglii grała w finale LM i były to 4 różne zespoły. W tym samym czasie 3 razy w nim grał jeden hiszpański zespół, a dopiero w tym roku jest inaczej.
  • Odpowiedz
@lifapek:

Proszę Cię... Hiszpańska i tak ma więcej trofeów.

Dopiero będzie miała 4, w tej chwili wygląda to tak nawet nie liga hiszpańska, a Barcelona 3 - Premier League
  • Odpowiedz
@Mikka: Nic nie będę udowadniał. Jeżeli pieniądze są dzielone w sposób jaki ma to miejsce w Hiszpanii, to normalnym jest, że zespół taki bardziej angażuje się w walkę w LE niż analogiczny zespół w Anglii.

@lifapek: No #heheszki bo w sumie nie wiadomo czemu od 2000 roku, a nie od 1999 czy 2001? Poza tym źle policzone są mecze finałowe, co ostatecznie ośmiesza tabelkę.

@MrAltairek
  • Odpowiedz
@lifapek: O sile ligi nie decyduje ilosc zdobytych trofeów przez dwa najlepsze zespoły, tylko raczej siła tych średnich drużyn. Stawiam że taki Southampton czy Swansea by spokojnie top4 w Primera Division zaliczały.
  • Odpowiedz
@Mikka: @lifapek: zwróćcie uwagę, że w BPL drużyny grają więcej meczów w przeciągu tygodnia, więcej meczów tzw. trudnych (de facto większość jest trudnych) więc zmęczenie w nogach jest większe. Nie wynika to zatem z faktu, że są gorsi piłkarsko tylko z takiej a nie innej polityki władz ligi.
  • Odpowiedz