Wpis z mikrobloga

Ktoś wie co się stało, że nawigacja w google maps tak zjechała z jakością i aktualizacją tras? Nie wiem czy to tylko Wrocław mają w dupie, czy co, ale co chwilę napotykam na jakieś fakapy, a to każe skręcać w zakaz, a to zamiast kierować tam gdzie jest elegancki i dozwolony zjazd to każe jechać naokoło. Dla przykładu, remont Trzebnickiej koło dworca nadodrze skończył się ponad tydzień temu, a w tych zrypanych mapach dalej jest droga zamknięta i każe objeżdżać przez Reymonta. Jak był remont na Długiej koło kauflandu, do do tej pory, po ponad kutfa roku od zakończenia, jadąc od strony centrum nie poprawili lewoskrętu w Młodych Techników. Nawet zgłaszałem to już ze 2 razy i w dupie tam. Można by tu wymieniać w nieskończoność. A najgorsze jest to, że kiedyś to była chyba najbardziej aktualna mapa i jak tylko się kończył jakiś remont to w parę godzin poprawiali trasy

#google #googlemaps #samochody #motoryzacja #wroclaw
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@JestemKaspi: no nie, bo Navi Expert, czy nawet Waze, który przecież do gugla należy, mają aktualizację od ręki. Nawet Apple Maps, które Polskę ma w pompce aktualizuje na bieżąco
  • Odpowiedz
@blooop: waze ma swój portal do edycji przez użytkowników, navi expert korzysta z polskiego emapa które (przynajmniej kilka lat temu jak z nimi współpracowałem) śledziło zmiany w większych miastach na bieżąco
Google maps od dawna ma w pompce zgłoszenia od użytkowników i opiera się głównie na danych instytucji, o Apple się nie wypowiem bo nie znam
  • Odpowiedz