Wpis z mikrobloga

Pytanie do speców od #xiaomi #redmi :

Kupiłem mamie nowego Xiaomi Redmi Note 13 4G. Właśnie szykuję go, aby przekazać go mamie.
Generalnie czytałem w sieci narzekania, że telefony Xiaomi wyświetlają użytkownikom reklamy. Ja ten telefon przygotowuje mamie już od 4 dni i żadne reklamy mi sie nie wyświetlają.
Czyżby w tych nowszych telefonach Xiaomi reklamy te zostały wyłączone?

#pytanie
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ja ten telefon przygotowuje mamie już od 4 dni

@Adaslaw: mama jest prezydentem ktoregos z mocarstw i bedzie tam miala kody atomowe?

A co do reklam, to pewnie czytasz co klikasz i przy pierwszym uruchomieniu nie zgodziles sie na spersonalizowane oferty, czy jak to xiaomi teraz nazywa.
Natomiast nie oznacza to, ze ktoras z appek systemowych (czysciciel, manager plikow itp) nie ma zaszytych reklam, lub nie zacznie ich wyswietlac po updacie. To
  • Odpowiedz
  • 0
mama jest prezydentem ktoregos z mocarstw i bedzie tam miala kody atomowe?

@PurpleHaze:
Nie, nie chodzi o kody atomowe ;)
Mama moja ma już swoje lata i po prostu konfiguruję ten telefon tak, aby zminimalizować (praktycznie do zera) ilość notyfikacji / powiadomień, jakie na ten telefon będzie otrzymywać. Nie chcę, aby te powiadomienia ją niepokoiły / zastanawiały.
Przy okazji upraszczam wszystko jak tylko mogę. Na ekranie głównym ma teraz jedynie 12
Adaslaw - >mama jest prezydentem ktoregos z mocarstw i bedzie tam miala kody atomowe?...

źródło: smart_wine_zoom1

Pobierz
  • Odpowiedz
@Adaslaw : Pisałem o tym nie raz, nawet na wykopie. O tych reklamach piszą tylko ludzie którzy nigdy nie mieli nic od Xiaomi i powielają głupoty znalezione w internecie.
@PurpleHaze: Wystarczy odinstalować codzienne tapety i nic nie wraca, to jest zwykła aplikacja.
  • Odpowiedz
@TIRPIC: Wraca, wrocilo z instalacja hyperOS, wrocilo przy ktorejs z aktualizacji telefonu.
Moja matka sama sobie nic z google store nie zainstaluje i nic nie naklika, a juz ze 2 razy to usuwalem od czasu jak dalem jej telefon.
  • Odpowiedz
@PurpleHaze: Ale usuwales przez odinstalowanie aplikacji? To że wróciło po aktualizacji to normalne, odinstalowywujesz jak normalną aplikacje i masz spokój.
  • Odpowiedz