Wpis z mikrobloga

@Smokalaskanski Bynajmniej, kiedyś kultura była pod tym względem na tyle inna, że nawet będąc pasywnym uczestnikiem i tak miało się dużo więcej kontaktu z innymi ludźmi. Choć zawsze można było też skończyć jako alkoholik, jak to napisał OP ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Lmaocetong2 To pewnie pomysł kogoś sprzed pokolenia albo dwóch
  • Odpowiedz
@Lmaocetong2: Jeździłeś codziennie przez kilka lat i ani razu nikt obok Ciebie nie usiadł? Widocznie było dużo wolnych miejsc, zresztą to nie przegryw, a wygryw, ja np. nie cierpię, kiedy ktoś się dosiada albo muszę usiąść obok kogoś, bo pociąg jest pełny, najlepiej siedzi się samemu.

PKP promuje molestowanie?

@editores: To nie jest pociąg PKP, tylko ŁKA.
  • Odpowiedz
Śmiechu warte, jeździłem na studia pociągiem (bo mnie nie było stać na wynajem) i ludzie nie chcieli nawet obok mnie siadać. XD

@Lmaocetong2: ja swoją poznałem w pociągu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Lmaocetong2: No to to normalne. Jak jeżdżą pociągi, które mają "czwórki" jak na tym zdjęciu, to zawsze to wygląda tak, że wszędzie siedzi jedna osoba i jak wsiadają nowe, to się nie dosiadają, tylko szukają czwórki, która będzie cała wolna. Kiedyś jak naprzeciwko mnie siadła jakaś babka, mimo że pociąg był pustawy, to dziwnie się czułam xD
  • Odpowiedz
@editores ja sobie nie życzę, żeby ktoś na mnie patrzył, nawet spojrzał. Nie życzę sobie, żeby ktoś się do mnie nawet odezwał. Nie życzę sobie, żeby ktoś w mojej obecności oddychał. I co z tego? Nic, nikogo to nie obchodzi. To, że sobie coś życzysz, to nie znaczy, że jak ktoś to zrobi, to jest to molestowanie.
  • Odpowiedz
@editores mój absurdalny przykład jest równie absurdalny co twój. Skoro sobie nie życzysz, żeby ktoś do ciebie mówił, to albo zakładasz słuchawki, albo jak nie masz, to tej osobie mówisz, że nie masz ochoty na rozmowę. Przecież nikt nie będzie prowadził do ciebie monologu, jeśli nie będziesz odpowiadał. Gdzie tu jakieś molestowanie? Używasz słów, których znaczenia chyba nie rozumiesz.
  • Odpowiedz