Wpis z mikrobloga

@bad_sin: ale ja nie popieram Trzaskowskiego więc nie słucham to co mówi, ja słucham Kaczyńskiego który w 2020 powiedział, że rząd i prezydent muszą być z tej samej partii, dlatego zagłosuję na Trzaskowskiego
  • Odpowiedz
@12lat25cm: tak samo Morawiecki mówił że jeżeli prezydent będzie z innej partii niż ta która rządzi w kraju, to może to doprowadzić do paraliżu. Przecież PiS nie może się mylić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@bad_sin: najgorsze co może być to ten ustrój, w którym co wybory prezydenckie jest dyskusja czy prezydent powinien być bezpiecznikiem dla głupich pomysłów rządu czy być z tego samego obozu i domknąć system...
  • Odpowiedz
ale ja nie popieram Trzaskowskiego więc nie słucham to co mówi, ja słucham Kaczyńskiego który w 2020 powiedział, że rząd i prezydent muszą być z tej samej partii, dlatego zagłosuję na Trzaskowskiego

@12lat25cm: @Gieremek @bad_sin i właśnie przez takich ludzi jest w tym kraju jak jest. Oby te dopłaty dla deweloperów weszły jak najszybciej.
  • Odpowiedz
Oby te dopłaty dla deweloperów weszły jak najszybciej.

@Chris_Karczynski: jedyna partia, która chciała uciąć deweloperom rączki to Razem, nawet konfunia tutaj nie zabłysnęła, bo bardzo dobrze wiedzą, że na tym po cichu mogą robić pieniądz ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
ile zgłosili projektów ustaw, które by zmusiły mafię deweloperską do obniżenia cen na rynku?

@gandalf_rzulty: Lepiej, nie zrobili nic i jakoś ceny od niedawna zaczęły spadać. Na szczęście koalicja przybyła z odsieczą i ogłosiła nowy program dzięki czemu ceny nieruchomości mogą znów wzrosnąć. Sam brak ingerencji w rynek deweloperski byłby impulsem do obniżania cen. Tak było np. w Niemczech. W Polsce tak nie było bo wprowadziliśmy bk2%. Na wykresach ładnie
  • Odpowiedz
Lepiej, nie zrobili nic i jakoś ceny od niedawna zaczęły spadać.

@Chris_Karczynski: nie ma to żadnego znaczenia, spadłyby trochę i potem podrożały. Nie zmieni się w tej kwestii nic, dopóki nieruchy będą traktowane jako towar obrotowy.

Sam przyznałeś, że ewidentnie wpływ na ceny ma ingerencja państwa. Brak ingerencji to stagnacja w obecnym stadium.

nie mówię oczywiście, że bk to nie jest lanie benzyny do ognia, ale nie zmienia to faktu,
  • Odpowiedz
Na KO, a potem na PIS, a potem znowu na KO. Tak karze obyczaj

@Chris_Karczynski: xDDDD
narzekasz że nic w tym kraju się nie zmieni a jak zapytałem się na kogo zagłosować żeby było lepiej to nie potrafisz odpowiedzieć xDDDD
  • Odpowiedz
nie mówię oczywiście, że bk to nie jest lanie benzyny do ognia, ale nie zmienia to faktu, że konfa robi wszystko jak na nich przystało - czyli oportunistycznie w oczach ich elektoratu

@gandalf_rzulty: Ale to nadal lepiej niż to co robi popis czyli dopłaty. Nie widzisz różnicy, bo jestem przesiąknięty propagandą.

Brak ingerencji to stagnacja w obecnym stadium.

Skąd to niby możesz wiedzieć? Stagnacja jest dlatego, że nie ma pewności
  • Odpowiedz
Nie widzisz różnicy, bo jestem przesiąknięty propagandą.

@Chris_Karczynski: propagandą to jesteś przesiąknięty niestety ty, bo nie ma żadnego obecnie popisu, był kiedyś, ale to było lata temu. Dlaczego konfederacja na każdym kroku wchodzi pod stolik pisu i broni ich przed rozliczeniem? Gdzie to ich słynne rozliczanie? w dupie, szkoda mi tracić czasu na taka bezsensowną dyskusję z gościem, który copeuje rzeczywistosc
  • Odpowiedz