Wpis z mikrobloga

• 1
@Leithain: nie wiem co przyniesie przyszłość, ale na razie zagrożenia dla bezpieczeństwa Europy nie ma, ruskie sobie za mocno rozbiły zęby na Ukrainie i potrzebują paru lat na odbudowę swoich zdolności, tylko pytanie co Europa zrobi w tym czasie, jak już Putin będzie miał armie gotową na kolejną wojnę
  • Odpowiedz
@bar125: o najbliższe kilka lat jestem spokojny. Ale o to co będzie się działo za 7-10 lat już nie. Spodziewam się, że następny prezydent USA będzie bardziej... konwencjonalny. Ale za te 7.5 roku znowu może wygrać ktoś ekscentryczny
  • Odpowiedz
  • 0
@mankosbinc: swoj wiek ma, widziałem pare razy zdjecia, na których wyglądał na ciężko chorego, a jak ostatnio udzielał wywiadu to wyglądał jakby ozdrowiał xd
  • Odpowiedz
@galicjanin: XD taaa, jak homo-sovieticus zobaczy że masz złoto to na bank cię puści wolno, pokroją cię na kawałki żeby zobaczyć czy nie połknąłeś złotych pierścionków a jego koledzy będą na ciężarówki lądowali twój sprzęt AGD i RTV
  • Odpowiedz
@Leithain: Paradoksalnie volta Trumpa może być dla nas dobra, o ile banda clownów w Unii Europejskiej weźmie coś na otrzeźwienie i zacznie inwestować w rozbudowę przemysłu i sił zbrojnych. Mamy łądnych parę lat, nim Rosja odbuduje siły by choć marzyć o jakimś ataku na państwo w Nato. Jeśli UE się zbudzi, to przez parę lat można odbudować zapasy amunicji i doprowadzić armie narodowe do odpowiedniego poziomu.
  • Odpowiedz