"Uga buga yy ja jeżdżę szybko ale bezpiecznie" I bardzo dobrze że ludzie wysyłają takie filmy, niech się małpy w końcu nauczą. #motoryzacja #policja #polska
@cwlmod: 50 na 90 to najczęściej jakaś gruzella na czarnych z dziadem w środku też już na czarnych xD albo jakaś pańcia co potrafi wrzucać biegi tylko do trójki, a to jedyna trasa z roboty do domu.
@Zbyszek_62: Normalnie to nawet by nie chciało mi się fatygować, a tylko raz "skonfidenciłem", jak chłop mnie wyminął w zabudowanym lecąc luźno 100 km/h, przejeżdżając po ciągłych i dwóch przejściach dla pieszych XD
@cwlmod: Ci "zwykli drajwerzy" w większości powodują kolizje, w których względnie nikt nie ucierpiał i nikt nie zginał za to te małpy powodują głównie wypadki i często ze skutkiem śmiertelnym i co "najśmieszniejsze" nie swoim.
Ci "zwykli drajwerzy" w większości powodują kolizje, w których względnie nikt nie ucierpiał i nikt nie zginał za to te małpy powodują głównie wypadki i często ze skutkiem śmiertelnym i co "najśmieszniejsze" nie swoim.
@MadMan690: Jest dokładnie na odwrót xD Jeszcze wyjedź mi z majtczakiem, bo jeden głośny wypadek na pewno nadrobi staystyki idące w tysiące wypadków xD
@cwlmod: Odniosłeś się wyżej do raportów policji, oto strona 77 raportu rocznego wypadków drogowych za rok 2023 (ostatni dostępny). Będziesz teraz robił fikołki, że niedostosowanie prędkości do warunków, to na pewno jazda poniżej maksymalnej dozwolonej prędkości, prawda?
@Pietter: Tylko to nie jest mój argument, jeśli ktoś powołuje się na twarde dane, a teza tutaj była taka, że "miernoty drogowe" powodują więcej wypadków śmiertelnych niż ci, którzy jeżdżą "szybko ale bezpiecznie", to przytoczyłem te twarde dane. Nie zamierzam dyskutować o widzimisię czy to wpisują gdzie się da, czy że to rzetelna statystyka, o ile @cwlmod albo Ty nie jesteście w stanie wrzucić raportu/statystyki/zbioru danych, który mówi, że
Ty nie jesteście w stanie wrzucić raportu/statystyki/zbioru danych, który mówi, że jest inaczej, to mamy tu do czynienia z myśleniem życzeniowym.
@hyrq: Ale ty ty musisz udowodnić, że ktoś stanowi zagrożenie. Ja wiem, że nie ma statystyk, a policja to potwierdziła. Skoro chcesz udowodnić, że ISTNIEJE zagrożenie to muszę cię zmartwić, ale to nie możliwe ( ͡°͜ʖ͡°)
@hyrq: myślę, że to głównie rozchodzi się o to, że większość wypadków powoduje jakaś zagapiona Mariolka, albo Janusz w swoim Hjundaju ktory dorzucił do ogarniczenia 20kmh bo myślał że zimówka z 2001r da rade bo ma dużo mięsa. Natomiast "szybcy i bezpieczni" to raczej ludzie których jakkolwiek interesuje stan ich auta i nie jeżdżą byle nudnym gównem xD Tylko bardzo łatwo ich pomylić z bananami którym się wydaje że jak
Ale ty ty musisz udowodnić, że ktoś stanowi zagrożenie. Ja wiem, że nie ma statystyk, a policja to potwierdziła. Skoro chcesz udowodnić, że ISTNIEJE zagrożenie to muszę cię zmartwić, ale to nie możliwe ( ͡°͜ʖ͡°)
W takim razie dlaczego rzucasz liczbami jak wyżej, skoro to Twoje mrzonki i marzenia? Wrzuciłem statystykę wypadków śmiertelnych, która w bezpośredni sposób obala Twoją tezę. Wrzuciłbym jeszcze definicję
myślę, że to głównie rozchodzi się o to, że większość wypadków powoduje jakaś zagapiona Mariolka, albo Janusz w swoim Hjundaju ktory dorzucił do ogarniczenia 20kmh bo myślał że zimówka z 2001r da rade bo ma dużo mięsa
Jest to oczywiste, że ludzie jadący 200 na 50 w zabudowanym to promil takich statystyk. Jednak nadal opieramy się na tezie, że poruszanie się poniżej dozwolonej jest powodem "99%" wypadków śmiertelnych, tylko
W takim razie dlaczego rzucasz liczbami jak wyżej, skoro to Twoje mrzonki i marzenia?
@hyrq: Mrzonki i marzenia? To odpal stop chama czy inne kompilacje i policz ile wypadków/kolizji wynika z prękości ponad limit. Lepsze to niż twoje niczym nie poparte twierdzenia xD
Wrzuciłem statystykę wypadków śmiertelnych, która w bezpośredni sposób obala Twoją tezę
Wrzuciłeś statystykę wypadków, która obala bezpośrednio TWOJĄ
że poruszanie się poniżej dozwolonej jest powodem "99%" wypadków śmiertelnych, tylko to chcę obalić, bo mierzi mnie takie idiotyczne gadanie
@hyrq: Mierzi cię bo wiesz, że nie masz racji i ludzie cię orają za każdym razem gdy wypisujesz takie bzdury. Ja nawet wprost napisałem, że problemem nie jest wolna jazda sama w sobie, bo to jest efekt, a nie przyczyna.
ie zmienia to też mojego zdania, że nawet ciekawym autem po drogach
I bardzo dobrze że ludzie wysyłają takie filmy, niech się małpy w końcu nauczą.
#motoryzacja #policja #polska
źródło: 1000003620
Pobierz@MadMan690: Jest dokładnie na odwrót xD Jeszcze wyjedź mi z majtczakiem, bo jeden głośny wypadek na pewno nadrobi staystyki idące w tysiące wypadków xD
źródło: Screenshot_100
Pobierz@hyrq: to jest argument jak kulą w płot xD te tłoki wpisują to gdzie się da i cyk pora na csa.
@hyrq: Fikołki? Po co mam robić skoro ty już to właśnie zrobiłeś xD
Tak dzbanie, niedostosowanie prędkości do warunków nie oznacza przekraczania limitów prędkości xD
O właśnie te bym poprosił.
@hyrq: Ale ty ty musisz udowodnić, że ktoś stanowi zagrożenie. Ja wiem, że nie ma statystyk, a policja to potwierdziła. Skoro chcesz udowodnić, że ISTNIEJE zagrożenie to muszę cię zmartwić, ale to nie możliwe ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W takim razie dlaczego rzucasz liczbami jak wyżej, skoro to Twoje mrzonki i marzenia? Wrzuciłem statystykę wypadków śmiertelnych, która w bezpośredni sposób obala Twoją tezę. Wrzuciłbym jeszcze definicję
Jest to oczywiste, że ludzie jadący 200 na 50 w zabudowanym to promil takich statystyk. Jednak nadal opieramy się na tezie, że poruszanie się poniżej dozwolonej jest powodem "99%" wypadków śmiertelnych, tylko
@hyrq: Mrzonki i marzenia? To odpal stop chama czy inne kompilacje i policz ile wypadków/kolizji wynika z prękości ponad limit. Lepsze to niż twoje niczym nie poparte twierdzenia xD
Wrzuciłeś statystykę wypadków, która obala bezpośrednio TWOJĄ
@Pietter: W sytuacji gdy takie nieogary jak @hyrq potrafią tylko stwierdzić przekroczenie limitu prędkości to faktycznie trudno ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@hyrq: Mierzi cię bo wiesz, że nie masz racji i ludzie cię orają za każdym razem gdy wypisujesz takie bzdury. Ja nawet wprost napisałem, że problemem nie jest wolna jazda sama w sobie, bo to jest efekt, a nie przyczyna.