@krolikbartek: I to jest ten główny postulat socjalizmu? :) Bądź poważny. Bardziej odpowiada mi tłumaczenie @markedone - korwinowcy i ogóle gimbo-liberałowie są trochę niedorozwinięci i muszą wnioskować po prostych analogiach - kto nie za KNP ten lewak, komuch i gej :)
@krolikbartek: A co to za argument? Dla mnie korwinowcy mają głupią wizję utopijnego liberalizmu i są tak samo naiwni, jak nacjonaliści chcący kompletnej i nierealnej izolacji gospodarczej kraju. Czyli JKM to narodowiec?
@Luka_Wars: JKM nie ma takich pomysłów jak narodowcy, więc nie. Jeśli nie widzisz cechy wspólnej w spojrzeniu na gospodarkę lewicowców i narodowców, to wybacz, ale bez dostrzeżenia tego, dyskusja nie ma sensu.
LOL. Czyli jakich? Podważają istnienie systemu monetarnego czy co?
@Luka_Wars: są za tym, by wprowadzić cło na zagraniczny węgiel dopóki połowa węgla z jakiejś tam hałdy nie zostanie wyprzedana, albo za tym, by więcej przekazywać na MOPS...
@Luka_Wars: nie, cła to naruszenie wolnego rynku - czyli socjalizm. Dlaczego miałbym kupować coś droższego, jeżeli mogę taniej? Czy to tez nie zamordyzm?
Jak widać ma coś wspólnego.
Coś nie tak z twoim wnioskowaniem.
źródło: comment_enS97jukgS1YAFhkVRyvPlglN48Hdesz.jpg
Pobierz@Luka_Wars: są za tym, by wprowadzić cło na zagraniczny węgiel dopóki połowa węgla z jakiejś tam hałdy nie zostanie wyprzedana, albo za tym, by więcej przekazywać na MOPS...
@Luka_Wars: nie, cła to naruszenie wolnego rynku - czyli socjalizm. Dlaczego miałbym kupować coś droższego, jeżeli mogę taniej? Czy to tez nie zamordyzm?