Wpis z mikrobloga

Ktoś kiedyś na twitterze idealnie podsumował czym jest PiS: "Partia która swoje własne plugastwa przypisuje innym".

Tak samo jest z "zamachem stanu". Wyrok wydany przez parodię Trybunału Konstytucyjnego, który nie funkcjonuje de facto od 2015 roku kiedy Duda odmówił przyjęcia ślubowania od trzech prawidłowo wybranych sędziów, jest wlaśnie czymś takim.
Obecnie mamy straszny b----l prawny stworzony przez PiS który chciał sobie urządzić państwo autorytarne na kształt Węgier Orbana. Rządzenie w takich warunkach i próby pociągnięcia do odpowiedzialności aferzystów z poprzedniej władzy muszą naruszyć zasady które PiS dla własnych korzyści bezprawnie stworzył. Trzymanie się ich to jest ich uznanie.
Oskarżenie więc o zamach stanu przez pisowskiego aparatczyka uzurpującego sobie bezprawnie fotel prezesa TK jest same w sobie elementem większego zamachu stanu szykowanego przez mafię Kaczyńskiego. Nie wiadomo jeszcze na co oni dokładnie liczą, ale płaszczenie się przed obecną szaloną amerykańską administracją może na to wskazywać.

Możemy się więc śmiać z tego "zamachu stanu", ale ludzie którzy za tymi stwierdzeniami stoją są niebezpieczni. Trzeba wszystko zrobić żeby oni już nigdy nawet nie zbliżyli się do władzy czy jakichkolwiek instytucji publicznych.

#bekazpisu #polityka
Jabby - Ktoś kiedyś na twitterze idealnie podsumował czym jest PiS: "Partia która swo...

źródło: 1000034678

Pobierz
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jabby: Duda dopuścił się zamachu stanu wyłączając TK poprzez odrzucenie prawidłowych nominacji i wybór ludzi z politycznego madania. Powinien odpowiedzieć karnie za zamach stanu. 10 lat więzienia do dożywocia jak Święczkowski raczył przypomnieć.
  • Odpowiedz
via Wypiek
  • 247
@TwojHimars

Zgadza się. Dlatego myślę że prawdziwe sprzątanie i rozliczenia zaczną się po oczyszczeniu z pisu pałacu prezydenckiego. Mając pełną władzę ustawodawczą i normalnego prezydenta będzie możliwa naprawa państwa i pełne pociągnięcie do odpowiedzialności ludzi odpowiedzialnych za jego zepsucie.
  • Odpowiedz
Tak samo jest z "zamachem stanu". Wyrok wydany przez parodię Trybunału Konstytucyjnego, który nie funkcjonuje de facto od 2015

Na podstawie orzecznictwa jakiego uprawnionego do stawiania takich tez organu tak twierdzisz? A no właśnie. Żadnego.

roku kiedy Duda odmówił przyjęcia ślubowania od trzech prawidłowo wybranych sędziów, jest wlaśnie czymś takim.

Rozumiesz
  • Odpowiedz
@eduardo-garcia znowu mam Cię zaorać, żebyś uciekł z płaczem? Do budy bocie

Myślisz, że masz jakiś mandat na decydowanie który tk był dobrze obsadzony, a którego wyroki są ostateczne xD
  • Odpowiedz
Duda dopuścił się zamachu stanu wyłączając TK poprzez odrzucenie prawidłowych nominacji

Tyle, że one nie były prawidłowe. PO część sędziów wybrała sobie "na zapas", bo wiedzieli, że stracą władzę. Orzeczenie w sprawie pozostałych trzech, na podstawie art. 379 pkt. 4 kpc, w związku z art. 74 ustawy o Trybunale Konstytucyjnym było nieważne, gdyż skład orzekający nie spełniał wymogów art. 44. ust. 1, ustawy o TK z 2015.

@TwojHimars:
  • Odpowiedz
To klasyczny przykład odwracania ciężaru dowodu. To nie ja muszę udowadniać, że TK został faktycznie sparaliżowany po 2015 roku – to ty musisz udowodnić, że działał w sposób zgodny z Konstytucją,

JPRDL - nie wierzę xDDDDDD To nie ja muszę udowadniać, że nie ukradłeś małpki ze sklepu. To ty musisz udowodnić, że tego nie zrobiłeś. I że nie ukradłeś babci portfela. Oraz, że nie dokonałeś "innej czynności s*ksualnej" z krową sąsiadów. B--ń się.
  • Odpowiedz
@Jabby: niestety ale prawda jest taka, że to od platformy zaczęła się inba z TK bo oni pierwsi wsadzili swojego sędziego. Nie twierdzę że pis nie dołożył potem swoich 5 groszy no ale od PO się zaczęło
  • Odpowiedz
via Wypiek
  • 6
@haabero

Tyle że wtedy państwo działało. Tych dwóch nadprogramowych odrzucił TK (i to niezdominowany przez PiS). PiS blokując objęcie stanowisk przez trzech wybranych, jak najbardziej prawidłowo, zniszczył TK. Od tego czasu państwo przestaje działać, zaczyna się pisowskie bezprawie.
  • Odpowiedz
JPRDL - nie wierzę xDDDDDD To nie ja muszę udowadniać, że nie ukradłeś małpki ze sklepu. To ty musisz udowodnić, że tego nie zrobiłeś. I że nie ukradłeś babci portfela. Oraz, że nie dokonałeś "innej czynności s*ksualnej" z krową sąsiadów. B--ń się. No już. Przecież wedle twojej logiki, to oskarżony, nie oskarżający dźwiga ciężar dowodu. xDDD Dalej nawet nie czytam. Tyle by było z twojego orania.

Ei incumbit probatio, qui dicit non qui
  • Odpowiedz
@malinq: @bylem_zielonko Ale wiecie, że on zarabia na każdym poście, na który odpisujecie? Nie rozumiem po co dyskutujecie z wyrobnikiem, któremu płacą za sianie kłamstw, przecież nawet, gdybyście go przekonali i zmieniłby on prywatnie poglądy, to wciąż będzie zamieszczał przekaz z Nowogrodzkiej, bo tak ma w umowie.
  • Odpowiedz
To nie ja twierdzę, że TK funkcjonował zgodnie z Konstytucją – to ty tak twierdzisz, więc to na tobie ciąży obowiązek wykazania, że jego działalność była legalna.

Przepraszam, ale skala twojej [autocenzura] przerosła moje najśmielsze oczekiwania. Stopień niezrozumienia jak działa prawo i to w takim najbardziej fundamentalnym poziomie po prostu przeraża. Udowadniasz, że nie wykonywałeś "innych czynności s*ksualnych" z krową, czy dzwonić po bagiety, żeby cię wtrąciły do Sztumu? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡°
  • Odpowiedz