Wpis z mikrobloga

#zareczyny #pierscionek #diament pytanie do panów którzy robili pierścionek zaręczynowy na zamówienie z diamentem. Niebawem bo w tym roku planuje się oświadczyć i powoli szukam odpowiedniego pierścionka ( ͡° ͜ʖ ͡°) Stwierdziłem że kupię diament oddzielnie a pierścionek zostanie wykonany przez złotnika. Czy strona e-diamenty.pl na której można zakupić dany kamień jest warta uwagi? Czy może szukać gdzie indziej? Może ktoś może również polecić sprawdzonego złotnika? Jak narazie odpisało mi 2 na email tylko rozstrzał cenowy jest dość spory za ten sam wzór (2900-5900zl za sam pierścionek z żółtego złota, korona z białego)
Najlepiej Warszawa/Lublin
  • 180
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 259
@Seaman193 chce ci się tak męczyć zamiast gotowy pierścionek kupić? ( ͡° ʖ̯ ͡°) Diament to tylko węgiel, bardzo przepłacony - przydatny tylko w narzędziach do szlifowania
  • Odpowiedz
  • 0
@kossok nie ma w tym nic męczącego trochę poszukać i pojeździć zwłaszcza że mam 3 miesiące wakacji. Może i przepłacony ale tak to już jest w zaręczynach że diament musi być.
  • Odpowiedz
@Seaman193 abyś tylko nie wpadł na pomysł skorzystania z usług osobnika który się kryje pod nickiem argenta mistika czy jakoś tak. Na wypoku go nie ma ale tak wiesz przezornie.
  • Odpowiedz
  • 4
@Seaman193 znajdź se jakiegoś złotnika na za dupiu, takie co ma jeszcze jakiś sprzęt. Daj mu obrazek z neta co ci się podoba i jaki diament chcesz. Ogarnie ci wszystko w dobrej cenie. Większość pierścionków to i tak teraz odlewy z Indii. A z diamentami to są jakieś giełdy czy cos.
  • Odpowiedz
@Seaman193: imo, jak chcesz oszczędzić, to chyba jest coś takiego jak diament techniczny. To jest to samo co diament, ale nie pozyskiwany naturalnie, tylko tworzony w laboratorium, a jest sporo tańszy.
  • Odpowiedz
@Seaman193: tz to nie jest jakaś cyrkonia, to jest prawdziwy diament - czyli bardzo zwarty węgiel.
Zwyczajnie nie jest po prostu wykopywany przez górnika czy coś, tylko wkładają węgiel do jakiejś maszynki i wychodzi diament :D
Czyli na poziomie atomowym to to samo.
  • Odpowiedz
@Seaman193: idz normalnie, nogami do złotnika każdy Ci to zrobi bo to prosta robota, ceny są wysokie bo złoto jest drogie, idź pogadaj, ile waży pierścionek, jakiej próby itd...
  • Odpowiedz