Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +180
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
rales +771
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz

Jeżeli nie będziesz sie skupiał na dobrym sprzęcie który kupisz za psi chui (wliczając ryzyko że może nie udać się naprawić) to nie opłaca się.
Z drugiej strony jak ktoś zaleje drogiego laptopa to zazwycaj woli zapłacić część kosztu zakupu i go dać do magika żeby mu polutował niż sprzedawać go za 200 złoty.
Ale spróbowac możesz. Sama lutownica to moze byc zbyt mało do
Bardziej boje się że nikt nie kupi używanego laptopa chyba że to jakiś thinkpad albo coś od appla
@muhammad-abdul: To nie w p0lsce panie XD to nie USiA że poza jakimś 0skariatem ktoś sprzedaje prawie nowe za pół ceny bo mu sie znudziło XD
P0lack jak to p0lack najpierw przepierdzieli całego olxa i nawet