Wpis z mikrobloga

@4ntymateria: Oh, aż mi się łezka w oku zakręciła. W latach młodości miałem skłonność do dziwnych OSów, ale najdalej dotarłem tylko do OpenBSD. Bardzo mnie denerowało, że miałem tylko generycczne x86, a nie jakiegoś SPARCa.

W sumie to mi zostało do dzisiaj, ale przynajmniej mi płacą za robienie dziwnych rzeczy.
  • Odpowiedz
Oh, aż mi się łezka w oku zakręciła. W latach młodości miałem skłonność do dziwnych OSów, ale najdalej dotarłem tylko do OpenBSD. Bardzo mnie denerowało, że miałem tylko generycczne x86, a nie jakiegoś SPARCa.

@groman43: Więc żeby było trudniej to ja poszedłem w gentoo i kompilowałem wszystkie pakiety (desktop) dla konkretnej rodziny x86 :-)
  • Odpowiedz
@kwanty: Raz mnie wzięło i przekompilowałem jądro Linuksa mając Athlona XP 2000+. Zajęło to kupę czasu że się wyleczyłem z takich ciągot :D
  • Odpowiedz
Raz mnie wzięło i przekompilowałem jądro Linuksa mając Athlona XP 2000+. Zajęło to kupę czasu że się wyleczyłem z takich ciągot

@Darkiii: Miękki byłeś. Jajo kompiluje się bez problemu - tam nic nie może się zepsuć. Max pół godziny na takim sprzęcie? Spróbuj przekompilować jakiś większy fragment systemu gdzie są zależności pomiędzy pakietami - jeden chce takiej flagi drugi innej a trzeci ma kolizję z tą pierwszą (albo błąd), etc...
  • Odpowiedz