Wpis z mikrobloga

Z całego tego słowotoku najbardziej zbulwersował mnie fakt że WOŚP wydał 10 baniek na poland rocka. Wie ktoś może o co dokładnie z tym chodzi? Czy te pieniądze potem jakoś wróciły do fundacji i gość wyciągnął ten dokumencik w celu manipulacji czy realnie WOŚP wyprowadził 10 milionów na organizację koncertu?
#kanalzero #wosp #owsiak #stanowski
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Piaseczyniak: No można, jednak trochę słabe wydawać ten hajs na event rozrywkowy, szczególnie że na stronie jest boldem napisane że te pieniądze które przekażemy są przeznaczone na podtrzymanie najwyższych standardów w leczeniu dzieci
  • Odpowiedz
@pigmej4ever: Nie wiem jak to wygląda aktualnie, ale z 5-6 lat temu nikt tego nie ukrywał jak to działa było na stronach Wośpu. Zresztą sam Owsiak o tym mówił. Pieniądze z puszek, licytacji i tak dalej nie idą na żadne festiwale. Jedynie wszystko co wpłacają firmy jako sponsorzy idzie na Poland Rocka. Czyli jak widzisz np, że Play czy mbank sponsoruje wośp, to to nie idzie na sprzęt tylko 100%
  • Odpowiedz
o i @kogi: kłamczuszek się zjawił. Tak, tak wyprowadzają pod stołem ;) masz sprawozdanie @pigmej4ever poland rock finansują z wpłat 1.5% podatku i darowizn celowych. Wszystko w sprawozdaniach jest jawne. Co jak co ale WOŚP razem z Caritasem to fundacje która największy procent przychodów przeznacza na stele statusowe. Każde sprawozdanie finansowe masz dostępne. PiS 8 lat szukał haków na WOSP oraz Owsiaka i nic. Zostało tylko szczekanie i kłamanie
  • Odpowiedz
@pigmej4ever: a mnie bardziej bulwersuje fakt, że za nasze podatki są organizowane finały przez samorządy... Albo ze szkoły wymuszają organizowanie imprezy na nauczycielach dot..Wospu. Albo że za ciężką pracę wolontariuszy nikt nie płaci, ścigają dzieciaki o każdy grosz a sami wystawiają dzikie faktury za nie wiadomo jakie usługi, wyprowadzając mnóstwo kasy. A jak jeszcze dowiedziałem się, że szpitale muszą płacić im za konserwację sprzętu to mi witki opadły.
  • Odpowiedz