Aktywne Wpisy
maciek03pl +4
Miesiąc temu sprzedałem nastoletni samochód, którym jeździłem ponad rok. Od paru dni nowy właściciel pisze smsy ze mam mu zwrócić za naprawę skrzyni (ponad 50% wartości z umowy sprzedaży). Twierdzi, że ma ekspertyzy biegłego sądowego, że pojazd ma wadę ukrytą. Ze skrzynią rzeczywiście był problem(o czym kupujący został poinformowany przy zakupie), bo pół roku temu był wyciek, ale został on naprawiony i samochód dalej użytkowałem. Miał ktoś taką sytuację? Jak się skończyła?

MePix +12

dzien pozniej
źródło: 1000015357
Pobierz@kasiknocheinmal: i musisz jeszcze kłamać, że jesteś sportowcem i kolekcjonerem, nie zapomnij.
@maras_zaraz_go_udusisz ale wiesz, że pozwolenie to jest zwyczajna decyzja administracyjna i prokurator nie ma tu nic do rzeczy? Bo zakładam, że mówimy o randomowym wykopku, a nie kimś, kto ma napaprane w papierach.
B--ń palna nie jest
Właściwie z dyskusją o broni palnej w tymkraju jest jak z takim SŁONIEM w salonie:
źródło: temp_file8885708911514970317
PobierzWidać tutaj pogodzonego niewolnika, który nawet wie iż władza go dyma i będzie dymać po wsze czasy, i trzeba zojojać ból i udawać, że nie boli :-P
Nie wie on jednak, że stąpa po cienkiej linie, gdzie o absurdalności restrykcji na daną własność czy wolność decyduje "mała powszechność" czy niewielki dostrzegalny opór. W
@Aureilon: Podejście rozwiniętego homo soviectus do "realizowania" życia.
Państwo to twór na papierze, który kreuje człowieka na "obywatela", nadaje mu numer i wkłada w tryby sztucznego systemu. Jeżeli jest to sprzeczne z prawami naturalnymi to moralność, która jest ponad pustą
@kasiknocheinmal: Jesteś za tym aby niewinnych ludzi, którzy nie skrzywdzili muchy pozbawić możliwości skutecznej obrony, tylko dla tego że mieli nieszczęście urodzić się nieuleczalnie chorzy? Znormalizowana dyskryminacja za niewinność.
Tu masz przykład ślepego pasjonata w wolnym kraju. Czy zabrałbyś mu b--ń tak dla zasady? Zrobił coś złego? "Po czynach ich poznacie" Coś ci świta?
https://www.youtube.com/@MishacoOBA