@Radkovich: Dlaczego? Mniej syfu, czyściej w obudowie Do tego jak kupuję sprzęt za kilka tysięcy i to bardziej w stronę kilkunastu z obudową ze szkła, to chciałbym widzieć środek.
Trzymanie obudowy na podłodze to problem. Kopniesz i masz
@MePix: bardzo przyjemny sprzęt (ʘ‿ʘ) nie wiem dlaczego, ale ja bardzo lubię jak komputer jest możliwie kompaktowy. Do programowania liczba rdzeni procesora ma jakieś znaczenie? Czy tylko wydajność pojedynczego rdzenia?
Do programowania liczba rdzeni procesora ma jakieś znaczenie? Czy tylko wydajność pojedynczego rdzenia?
@senq87: Zależnie, do kompilowania fajnie mieć więcej, bo można kompilować więcej na jeden moment Ale przy projektowaniu siedzi się często na jednym rdzeniu i go obciążają programy
Tutaj musiałem myśleć na dwa fronty, bo do gier potrzebuję mocnego procesora i tutaj chciałem właśnie coś
@MePix: Co masz za GPU? Also, też byłem przeciwnikiem trzymania kompa na biurku dopóki nie kopnąłem go na tyle mocno, że wypięły mi się kontrolery od RGB i komp zaczął migać jak zdychający radiowóz w filmie "Heat". EDIT: Teraz doczytałem, że masz 4070Ti OC TUF Gaming, więc słabo, bo primo procesor się nudzi, a secundo karta słaba sama w sobie - jak już chcesz coś w sensownej cenie do 1440p
@SonidoStark: Przecież 5070Ti jest nieznacznie lepsza. 5070 jest słąbsza od mojej
I mówmy tutaj o czystym rastrze bo grafikę wykorzystuję nie tylko do gier Nie chce mi się zbytnio dawać 2-3k dodatkowo po sprzedaży swojej do kilku procent większej wydajności Jak
@json-derollo: Co w tym śmiesznego? Bazowe RTX 4070 Ti (nie wersja Super) ma 12 GB VRAMu, bo Nvidia jak ma to w zwyczaju poskąpiła 30 dolarów na dodatkowy moduł VRAM i gry w 1080p potrafią zarżnąć tę kartę (Forza Horizon 5 na ustawieniach Extreme, STALKER 2, Indiana Jones), a OP ma monitory ultra wide 1440p (czyli coś pomiędzy 1440p i 4k). Ta karta jest za słaba na dzisiejsze czasy do
@MePix: Poczekaj aż zapchasz VRAM. ( ͡°͜ʖ͡°) W 2027 rok według hacku Insomniac Games, wychodzi PS6, a on będzie miał 16 GB ramu dzielonego na gry minimum, więc Twoja karta pójdzie do kosza. Ale zgodzę się z jednym, jak już masz RTX 4070 Ti to lepiej poczekać do tego 2027, bo wtedy wyjdą nowe układy Nvidia i AMD (w
Jeszcze tylko GPU wymienić na jakieś sensowne bo póki co nie ma na co za bardzo w rozsądnej cenie
źródło: image
PobierzWentylatory na boku (widoczne na wprost) są o ciągu wstecznym, wdmuchują powietrze do obudowy ( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■
PobierzMniej syfu, czyściej w obudowie
Do tego jak kupuję sprzęt za kilka tysięcy i to bardziej w stronę kilkunastu z obudową ze szkła, to chciałbym widzieć środek.
Trzymanie obudowy na podłodze to problem.
Kopniesz i masz
Albo tworzę skrypty dla kogoś a aktualnie robią swoją grę 2D
No i gram we wszystko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Aktualnie siedzi
Ryzen 7 9800X3D - topka
2 boczne to 1080p na podgląd
Górny to LG 1440p VA
Główny na dole to QD-OLED 1440p 170Hz 0.03ms
@senq87: Zależnie, do kompilowania fajnie mieć więcej, bo można kompilować więcej na jeden moment
Ale przy projektowaniu siedzi się często na jednym rdzeniu i go obciążają programy
Tutaj musiałem myśleć na dwa fronty, bo do gier potrzebuję mocnego procesora i tutaj chciałem właśnie coś
@Radkovich: ja też, tym bardziej na podłodze :)
źródło: 20250516_210053
PobierzEDIT: Teraz doczytałem, że masz 4070Ti OC TUF Gaming, więc słabo, bo primo procesor się nudzi, a secundo karta słaba sama w sobie - jak już chcesz coś w sensownej cenie do 1440p
@MePix: xd
5070 jest słąbsza od mojej
I mówmy tutaj o czystym rastrze bo grafikę wykorzystuję nie tylko do gier
Nie chce mi się zbytnio dawać 2-3k dodatkowo po sprzedaży swojej do kilku procent większej wydajności
Jak
Pobierzmyślałem że 4070Ti jest sensowne ale jak widać się mylę
edit: teraz patrzę że ta Twoja karta jest dwa razy szybsza niż moja, według tego wykresu
@MePix: Poczekaj aż zapchasz VRAM. ( ͡° ͜ʖ ͡°) W 2027 rok według hacku Insomniac Games, wychodzi PS6, a on będzie miał 16 GB ramu dzielonego na gry minimum, więc Twoja karta pójdzie do kosza. Ale zgodzę się z jednym, jak już masz RTX 4070 Ti to lepiej poczekać do tego 2027, bo wtedy wyjdą nowe układy Nvidia i AMD (w
@SonidoStark: poniosło cię. W 2000 roku to sie na kineskopach siedziało, 1280x1024 maksymalnie.