Wpis z mikrobloga

W końcu potworek ukończony tak jak chcę.
Jeszcze tylko GPU wymienić na jakieś sensowne bo póki co nie ma na co za bardzo w rozsądnej cenie

MePix - W końcu potworek ukończony tak jak chcę.
Jeszcze tylko GPU wymienić na jakieś...

źródło: image

Pobierz
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 7
Zanim ktoś się przyczepi.
Wentylatory na boku (widoczne na wprost) są o ciągu wstecznym, wdmuchują powietrze do obudowy ( ͡° ͜ʖ ͡°)-
MePix - Zanim ktoś się przyczepi.
Wentylatory na boku (widoczne na wprost) są o ciągu...

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
@Radkovich: Dlaczego?
Mniej syfu, czyściej w obudowie
Do tego jak kupuję sprzęt za kilka tysięcy i to bardziej w stronę kilkunastu z obudową ze szkła, to chciałbym widzieć środek.

Trzymanie obudowy na podłodze to problem.
Kopniesz i masz
  • Odpowiedz
  • 12
@Armanz: Programuję gry komputerowe.
Albo tworzę skrypty dla kogoś a aktualnie robią swoją grę 2D
No i gram we wszystko ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Aktualnie siedzi
Ryzen 7 9800X3D - topka
  • Odpowiedz
  • 2
No i z monitorów
2 boczne to 1080p na podgląd
Górny to LG 1440p VA
Główny na dole to QD-OLED 1440p 170Hz 0.03ms
  • Odpowiedz
@MePix: bardzo przyjemny sprzęt (ʘʘ) nie wiem dlaczego, ale ja bardzo lubię jak komputer jest możliwie kompaktowy. Do programowania liczba rdzeni procesora ma jakieś znaczenie? Czy tylko wydajność pojedynczego rdzenia?
  • Odpowiedz
  • 0
Do programowania liczba rdzeni procesora ma jakieś znaczenie? Czy tylko wydajność pojedynczego rdzenia?

@senq87: Zależnie, do kompilowania fajnie mieć więcej, bo można kompilować więcej na jeden moment
Ale przy projektowaniu siedzi się często na jednym rdzeniu i go obciążają programy

Tutaj musiałem myśleć na dwa fronty, bo do gier potrzebuję mocnego procesora i tutaj chciałem właśnie coś
  • Odpowiedz
@MePix: Co masz za GPU? Also, też byłem przeciwnikiem trzymania kompa na biurku dopóki nie kopnąłem go na tyle mocno, że wypięły mi się kontrolery od RGB i komp zaczął migać jak zdychający radiowóz w filmie "Heat".
EDIT: Teraz doczytałem, że masz 4070Ti OC TUF Gaming, więc słabo, bo primo procesor się nudzi, a secundo karta słaba sama w sobie - jak już chcesz coś w sensownej cenie do 1440p
  • Odpowiedz
  • 2
@SonidoStark: Przecież 5070Ti jest nieznacznie lepsza.
5070 jest słąbsza od mojej

I mówmy tutaj o czystym rastrze bo grafikę wykorzystuję nie tylko do gier
Nie chce mi się zbytnio dawać 2-3k dodatkowo po sprzedaży swojej do kilku procent większej wydajności
Jak
MePix - @SonidoStark: Przecież 5070Ti jest nieznacznie lepsza. 
5070 jest słąbsza od ...

Pobierz
  • Odpowiedz
@json-derollo: Co w tym śmiesznego? Bazowe RTX 4070 Ti (nie wersja Super) ma 12 GB VRAMu, bo Nvidia jak ma to w zwyczaju poskąpiła 30 dolarów na dodatkowy moduł VRAM i gry w 1080p potrafią zarżnąć tę kartę (Forza Horizon 5 na ustawieniach Extreme, STALKER 2, Indiana Jones), a OP ma monitory ultra wide 1440p (czyli coś pomiędzy 1440p i 4k). Ta karta jest za słaba na dzisiejsze czasy do
  • Odpowiedz
@MePix: @SonidoStark nie znam się jakoś super, bo mało gram ale siedzę na 3060 12GB i mi starcza ( ͡° ͜ʖ ͡°) gram na 3440x1440

myślałem że 4070Ti jest sensowne ale jak widać się mylę

edit: teraz patrzę że ta Twoja karta jest dwa razy szybsza niż moja, według tego wykresu
  • Odpowiedz
Przecież 5070Ti jest nieznacznie lepsza.

@MePix: Poczekaj aż zapchasz VRAM. ( ͡° ͜ʖ ͡°) W 2027 rok według hacku Insomniac Games, wychodzi PS6, a on będzie miał 16 GB ramu dzielonego na gry minimum, więc Twoja karta pójdzie do kosza. Ale zgodzę się z jednym, jak już masz RTX 4070 Ti to lepiej poczekać do tego 2027, bo wtedy wyjdą nowe układy Nvidia i AMD (w
  • Odpowiedz
STALKER 2

@SonidoStark: ale to g---o zajedzie każdą kartę bo optymalizacja UE5 tam leży.
Jedyna gra na tym silniku, w której potrafi on rozwinąć skrzydła to jak na razie Expedition 33.
  • Odpowiedz