Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Piszę bo nie wiem co myśleć o mojej #rozowepaski. Jestesmy razem od 4 lat i mieszkamy razem. Ma 23 lata, skonczyla studia, nigdy nie pracowala i od prawie roku (dokładnie 10 miesiecy) szuka pracy - nie wg kierunku jaki ukończyła bo ja to nie interesuje i ma byc to zwykla niewymagajaca praca. Nie wie że mam dostep do jej historii wyszukiwania - tak naprawdę poświęca na szukanie pracy do 5 minut na kilka dni. Oczywiście nie przyznałem się przeszukiwania historii, cały czas odpowiada mi że szuka pracy non stop ale teraz ciężko z pracą. Pytanie za co żyje? Rodzice przelewają jej tak że starcza na jedzenie i mieszkanie (pochodzi z biednej rodziny). Ja aktualnie staram się jak mogę, pcham moja karierę zawodową, myślę o finansach, o przyszłości natomiast moja kobieta zupełna przeciwność. Najgorsze jest w tym wszystkim to że tak mnie okłamuje, zawsze się kreowała na osobę ambitna a tu takie coś...

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ma byc to zwykla niewymagajaca praca

@mirko_anonim : Nic w tym złego. Lepsza 'słabsza' praca po której będziesz miał zadowoloną kobietę w domu, niż zarobionego, ale w---------o jaszczura z depresją z przepracowania, co będzie powodować codzienne konflikty w domu ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
punktualny-feniks-56: @Beeercik

Nie ma kluczowego znaczenia. :) Po prostu z obserwacji mężczyzn w moim otoczeniu zauważam, że ci z ambitną, odpowiedzialną pracą wiążą się z kobietami z równie wymagającą pracą. Dla tych z "przeciętnymi" pracami z kolei nie ma to takiego znaczenia i praca wykonywana przez partnerkę może być "słabsza", mniej ambitna. Ciekawiło mnie, czy potwierdzasz obserwacje, czy jesteś wyłomem. Nie zmuszam cię do odpowiedzi.

Oczywiście stresująca praca nie oznacza przenoszenia stresu
  • Odpowiedz