@NetworkCartoon: Ja mogę pracować, nie ma problemu, zawsze byłam zwolennikiem tej decyzji PO. Moja mama za to była jej zagorzałym przeciwnikiem, a potem w wieku 60 lat poszła na emeryturę i już 3 rok a ona dalej pracuje. Można różnie pisać w necie, nie zawsze to się okaże prawdą.
Przyjmując nawet, że te 1/4 to prawda, to jest coś takiego jak renta. Składasz wniosek do ZUS-u, idziesz na komisję. Jak jesteś niezdolny do pracy to nie pracujesz. Pozostałe 3/4 może pracować. Dodatkowo tam jest napisane, że z pośród 1/4 kobiet w klimakterium niektóre są zmuszone do porzucenia pracy. Niektóre to mały kwantyfikator logiczny, który oznacza tylko część zbioru. Reszta też może pracować. (
@NetworkCartoon: Jedynym sensownym argumentem, za wcześniejszą emeryturą dla kobiety jest urodzenie dziecka, w przeciwnym wypadku niczym nie różni się od chłopa
@NetworkCartoon: pisowskie i solidaruchowe kuki przywróciły nierówny wiek emerytalny dlatego śmieszy mnie jak niektóre wykopki brandzlują się do polskiej "prawicy", która na dodatek dorzuciła mieszkanie za pomówienie
@NetworkCartoon: mnie r---------a retoryka tych ludzi, kiedy zwrócić im uwagę że mężczyźni ponadto żyją krócej niz kobiety. To wina mężczyzn że nie dbają o swoje życie. To wcale nie kwesta tego że kobiety mają zdublowany chromosom X a mężczyźni nie. U ptaków gdzie jest na odwrót to też wina głupich zachowań i braku troski o swoje życie tylko wśród płci żeńskiej? XD
@Nighthuntero: Nie dziecka tylko dzieci. No i w sumie...teraz się zajmujemy przecież dziećmi oboje. Uczestniczymy w pracach domowych itd. Nie mamy takiego wyrazistego podziału ról społecznych.
źródło: temp_file322993468283772252
PobierzPrzyjmując nawet, że te 1/4 to prawda, to jest coś takiego jak renta. Składasz wniosek do ZUS-u, idziesz na komisję. Jak jesteś niezdolny do pracy to nie pracujesz. Pozostałe 3/4 może pracować. Dodatkowo tam jest napisane, że z pośród 1/4 kobiet w klimakterium niektóre są zmuszone do porzucenia pracy. Niektóre to mały kwantyfikator logiczny, który oznacza tylko część zbioru. Reszta też może pracować. (
@notBart: a za granica daja sobie rade, czy tez sa problemy? Bo jesli daja, nie widze powodu czemu nasze maja rady nie dac
@NetworkCartoon: ale co ma rodzenie dzieci do emerytury? Jest urlop macierzyński roczny na utrzymanie mlekossaka przy życiu (opłacany przez ZUS).
źródło: F1.large
Pobierz