Wpis z mikrobloga

@NetworkCartoon: Ja mogę pracować, nie ma problemu, zawsze byłam zwolennikiem tej decyzji PO. Moja mama za to była jej zagorzałym przeciwnikiem, a potem w wieku 60 lat poszła na emeryturę i już 3 rok a ona dalej pracuje. Można różnie pisać w necie, nie zawsze to się okaże prawdą.
  • Odpowiedz
@notBart: Źródło proszę, to po pierwsze.

Przyjmując nawet, że te 1/4 to prawda, to jest coś takiego jak renta. Składasz wniosek do ZUS-u, idziesz na komisję. Jak jesteś niezdolny do pracy to nie pracujesz. Pozostałe 3/4 może pracować. Dodatkowo tam jest napisane, że z pośród 1/4 kobiet w klimakterium niektóre są zmuszone do porzucenia pracy. Niektóre to mały kwantyfikator logiczny, który oznacza tylko część zbioru. Reszta też może pracować. (
  • Odpowiedz
@notBart: Jak baba. Nie umie rozmawiać, to robi sobie jakieś projekcje. Jeszcze by chciał być w centrum uwagi, żeby go o coś wypytywać. xD
  • Odpowiedz
A kobiety mają wcześniej menopauzę, jakieś schizy i albo emerytura albo będą na L4 blokować etat młodym.

W skrócie nie chciałbyś w pracy 64letniej przełożonej.

@notBart: a za granica daja sobie rade, czy tez sa problemy? Bo jesli daja, nie widze powodu czemu nasze maja rady nie dac
  • Odpowiedz
część powoływała się na rodzenie dzieci

@NetworkCartoon: ale co ma rodzenie dzieci do emerytury? Jest urlop macierzyński roczny na utrzymanie mlekossaka przy życiu (opłacany przez ZUS).
  • Odpowiedz
@NetworkCartoon: mnie r---------a retoryka tych ludzi, kiedy zwrócić im uwagę że mężczyźni ponadto żyją krócej niz kobiety. To wina mężczyzn że nie dbają o swoje życie. To wcale nie kwesta tego że kobiety mają zdublowany chromosom X a mężczyźni nie. U ptaków gdzie jest na odwrót to też wina głupich zachowań i braku troski o swoje życie tylko wśród płci żeńskiej? XD
  • Odpowiedz