Wpis z mikrobloga

Im dłużej zastanawiam się nad tym światem i co poszło nie tak, to dochodzę do wniosku, że źródłem całej tej degrengolady są kobiety i ich szeroko pojęte "wyzwolenie" i emancypacja.

Zacznijmy od całego gówna związanego z social mediami. Instagram, tik-tok itp. Kto głównie siedzi i napędza ruch na tych portalach? No kobiety. Ilu z waszych kolegów nie ma wcale instagrama albo kiedyś założyło, żeby był, ale nawet tam nie wchodzi? U mnie prawie każdy. Natomiast 9 na 10 kobiet posiada to g---o i spędza tam kilka godzin dziennie. Co one tam robią? Tik-tok? To samo. Dużo jeżdże komunikacją i jak widze młodą kobietę, to prawie zawsze ogląda te idiotyczne rolki na tik-toku. Facetów robiących to samo widuje dużo rzadziej.

Kolejna kluczowa sprawa to DEMOGRAFIA. Tutaj również winie kobiety. Jest cała masa mężczyzn, która chciałaby założyć rodziny i mieć dzieci, ale po prostu nie mają z kim. Dzisiejsze kobiety mają tak chore wymagania, że 80% kobiet byłoby w stanie być w związku tylko z najlepszym 20% mężczyzn. Jeżeli ich potencjalny partner nie będzie wysokim i bogatym przystojniakiem to wolą pozostać singielkami niż obniżyć wymagania albo znaleźć sobie kogoś na swoim poziomie lub niżej - co jest już w ogóle w przypadku kobiet nie do pomyślenia.

Idziemy dalej. Kto kupuje te wszystkie kawki za 30zł czy inne croissanty za drugie tyle? Kto winduje ceny tego wszystkiego w kosmos? No w 90% są to kobiety, pozostałe 10% to zniewieściałe faceciki. Ceny wszystkiego są windowane w góre przez to, że kobiety w ogóle nie potrafią oszczędzać, tylko by konsumowały i płaciły horrendalne pieniądze za to, żeby na INSTAGRAMIE wyglądało że prowadzą prestiżowe życie.

Ta cała obrzydliwa seksualizacja wszystkiego. To kobiety wszędzie wpychają na siłe swój b---t czy inną nagość, bo tylko tak potrafią zwrócić na siebie uwagę. Śmieszne jest to, że w czasach gdy kobiety mają największą wolność osobistą, to największy ich odsetek pracuje jako szeroko pojęte s-x-workerki i nie mam tu na myśli tylko prostytucji, ale ogólnie zarabianie na tym że jest się ładna. Czyli wszystkie influencerki i inne takie wpadają do tego worka. Kobiety nie chcą wykonywać cieżkich zawodów dzięki którym cały świat w ogóle funkcjonuje. Co więcej meżczyzn, którzy wykonują takie zawody traktują jak śmieci i nimi gardzą.

To są główne źródła tego masowego niezadowolenia z życia i tego, że żyje się po prostu źle, a rozpowszechnienie zaburzeń psychicznych i przewlekłego smutku jest coraz większe.

Zapraszam do dyskusji i do pokazania mi dlaczego jestem w błędzie. Jeśli ktoś również dostrzega inne obszary życia, które jego zdaniem są zniszczone przez kobiety, to zapraszam do podzielenia się tym w komentarzu.

#rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki #swiat #takaprawda #feminizm #logikaniebieskichpaskow #tinder #socialmedia
  • 222
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Im dłużej zastanawiam się nad tym światem i co poszło nie tak, to dochodzę do wniosku, że źródłem całej tej degrengolady są kobiety i ich szeroko pojęte "wyzwolenie" i emancypacja.

@PierdekAlonso: A wszyscy się wyśmiewają z katolików, chyba tylko u nich pozostały normalne dziewczyny. :)
  • Odpowiedz
@PierdekAlonso: To kapitalizm czerpie zyski z wypaczonego społeczeństwa, winą obarczaj CEO i anonimowych akcjonariuszy. Zobacz jakiego p-------a dostają ci giełdowi heroiniści z tagu gielda czy gpw, te szuje dla zysków kapitałowych dopuszczą się wszystkiego, A potem będą ci rzucać komunały takie jak wolny rynek i wolność gospodarcza i inne. Gdyby tonęli w gównie, ale mieli udziały w zyskach przepompowni tego gówna to mówili by że to dobre i sprawiedliwe społecznie.
  • Odpowiedz
@PierdekAlonso: moim zdaniem jesteś w błędzie głównie z tym że starasz się znaleźć kogoś konkretnego / grupę winną "temu całemu złu", zamiast podchodzić do tematu calosciowo:

Sociale: kobiety sa bardziej spoleczne od mezczyzn. Stad wiec siedza na socialach. A jakby nie patrzeć to sociale same w sobie to forma rozrywki dla najniższych klas społecznych.
To trochę tak jakbyś w XVI wieku n---------ł w to że kobiety tańczą i lubią tańczyć.
To
  • Odpowiedz
wykażecie dlaczego nie mam racji?

@PierdekAlonso: to proste - jesteś brzydki, sfrustrowany i boli cię d--a, że laski wyżej niż 2/10 nawet na ciebie nie spluną. w dodatku jesteś na spektrum i nie możesz zrozumieć, że ludzie mogą znajdować przyjemność w czymś innym niż ty.

a teraz wracaj do swojego hobby, czyli walenia konia 5 razy dziennie
  • Odpowiedz
@PierdekAlonso: Jak miałem 20 lat, to spotykałem się z taka milfiarą przed rozwodem, miała kidosa z innym typem, bardzo atrakcyjna z dobrym sercem. Było super gdzieś rok czasu, ale później parcie na dziecko, najlepiej ślub więc uciekłem.
Kobieta obecnie jest tak zniszczona przez social media, spermiarzy w DM, że dobijają jej 4 dychy a ona dalej szuka idealnego faceta, oczywiście bogaty, przystojny, dobrze zbudowany i "zaradny" xD tylko nie zada
  • Odpowiedz
Ty się lepiej doinformuj jak wyglądała rola kobiet w rzymie.

@Feministka2000:

Senat rzymski był instytucją polityczną, która składała się wyłącznie z mężczyzn, głównie wywodzących się z arystokracji. Kobiety były wykluczone z pełnienia funkcji publicznych i politycznych w Rzymie.
b_oski - >Ty się lepiej doinformuj jak wyglądała rola kobiet w rzymie.

@Feministka20...

źródło: gbawse

Pobierz
  • Odpowiedz