Wpis z mikrobloga

@Zepsutetagi: Najgorsze te p--------e aniołki w kauflandzie, chyba im ludzie mało rzucają bo dzisiaj już nie tylko stały ale chodziły po sklepie jak jechowi i prosiły o datki xD A potem spotkałem technożula tańczącego do explosion przy galerii to mu rzuciłem piątaka ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@Konik11: Szybko przestałem wierzyć w dobroduszność wszystkich fundacji. Kiedyś w gimbazie za dodatkową ocenę z zachowania zgłosiłem się na podobną akcję "charytatywną" w Kauflandzie. Po 8h robienia z siebie idioty przyjechała pani prezes tejże fundacji nowiutkim suvem Jaguara i wręczyła nam po soczku i czekoladowym lizaku z Mikołajem.
  • Odpowiedz
@Zepsutetagi: jak oglądam vlogi z afryki to tam dopiero jest patologia. Zwykli ludzie na każdym kroku chcą od ciebie hajs za nic. W sumie nie wiem czy zwykli czy żule bo ciężko odróżnić xD Wiem jedno: do Afryki nigdy w życiu nie pojadę. Może do tych kilku bardziej cywilizowanych państw.
  • Odpowiedz
i sobie jeszcze od podatku odliczy

@Antybristler: Co sobie odliczy od podatku? W jaki sposób darowizna od osoby trzeciej ma być kosztem podatkowym spółki? Wytłumaczysz, czy rzucasz tylko hasełkami w sprawach, o których nie masz pojęcia?

Po prostu osoby powiązane ze spółką zakładają OPP, która jakąś część tych darowizn przeznacza na wynagrodzenia i koszty własne, a przy okazji sobie robią dobry PR na zbiórkę. (charity washing)
  • Odpowiedz
@Zepsutetagi: wczoraj stoję jeszcze w aldi, żulinio nie wytrzymał i wchodzi do sklepu. podchodzi do mnie i pyta: przepraszam najmocniej, nie będę kłamał zabrakło mi jedyne 7zł do tej j-----j nalewki, wspomoże pan?

xDDDDDDDDDDDD
pijaczki zaczynają być co raz bardziej bezczelne
  • Odpowiedz
@Zepsutetagi: najbardziej mnie wqurwiają inwalidzi, bo im nie potrafię odnawiać a jak akurat nie mam to się czuję jeszcze gorzej. Kurde serio wolę jak jakiś lump do mnie podejdzie bo mu wtedy powiem, że nie i wiem, że jak już tam uciuka na chleb czy leki, to kupi sobie amarenę czy fajranta mocnego, pójdzie do kumpli go konsumować i będą się licytowoli kto miał jaki status w pierdlu, za co
  • Odpowiedz