Wpis z mikrobloga

@Jaszczompx: eee spójrzmy na to szerzej, kto bardziej tego potrzebuje? My czy Oni? Kto w tych negocjacjach może pierwszy odejść od stolika? Co w razie kolejnego zwarcia dyplomatycznego na temat UPA, Bandery, Wolynia, afery typu jakieś stare zboże, etc.? Ja jeszcze nie usłyszałem ani słowa dziękuję ani słowa przepraszam, tylko dej dej dej, jeszcze nie usłyszałem jaki udział naszych firm będzie po wojnie przy odbudowaniu Ukrainy, na jakie kontrakty będziemy
  • Odpowiedz
@artur-warszawa: to nie jest nowy projekt. Wspólny polsko-ukraiński hub gazowy był omawiany przed 2022 r. Polska posiada terminal LNG oraz Baltic Pipe, ale nie posiada zdolności magazynowych. Ukraina natomiast posiada ogromne zbiorniki na gaz ziemny, zlokalizowane na Zakarpaciu i w Galicji. Tutaj byłaby świetna synergia pomiędzy jednym i drugim państwem. Wiadomo, warunkiem jest zakończenie wojny. To nie jest projekt do realizowania obecnie, ale w dłuższej perspektywie z rozwalonym NS2 Polska
  • Odpowiedz
eee spójrzmy na to szerzej, kto bardziej tego potrzebuje

@artur-warszawa: A jakie to ma znaczenie? Jeśli Ukraina bardziej tego potrzebuje to nawet lepiej bo jest okazja aby na tym więcej zarobić. Mam w dupie te wszystkie podziękowania czy przeprosiny. Gesty nie mają żadnego znaczenia - liczą się tylko korzyści. Jeśli możemy na tym skorzystać to nie ma się co zastanawiać. Jeśli nie możemy to dokładnie tak samo.
  • Odpowiedz