Wpis z mikrobloga

#ufo daleko mi do gościa w foliowej czapce, ale tematem ufo/teorii spiskowych 'interesuję się' ponad 10 lat. To co teraz się dzieje traktuję jako ciekawostkę i jestem cholernie ciekaw jak ten temat się zakończy.
Na reddicie co osoba to zdanie, niektóre tematy są bardzo ciekawe i wiążą dużo 'przypadków', typu przekaz w klipach/trailerach i innych takich.
Myślałem nawet, żeby wrzucać tu przetłumaczone posty, może kogoś to zainteresuje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 66
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

https://www.reddit.com/r/conspiracy/comments/1gmhaqo/comment/lw50rji/?share_id=lKtChGrQ5EVtqTlk2DRqp&utm_content=2&utm_medium=android_app&utm_name=androidcss&utm_source=share&utm_term=1

I could seriously go on and on and on and on. These are only "a few" examples.....

@Cumill: przykładami to one są ale myślenia magicznego - to się leczy

Takie tematy się teraz sprzedają to takie robią media a ludzie piszą że się boją i że to przekaz podprogowy xD top kek
  • Odpowiedz
@Cumill ty się krócej interesujesz UFO niż ja mam konto na Wykopie. A UFO interesowałem się jeszcze zanim Wykop istniał (były fora internetowe, chociaż nie jestem aż tak stary, żebym aktywnie korzystał z IRC).

To co się teraz dzieje to...

• Odpowiedz
@Akuzativ94:

It's absolutely a larp. The whole thing about E115 is a dead giveaway they are just repeating Lazar's schizo ramblings and silly adaptations like Call of Duty Zombies.

trafne podsumowanie tego threada przez jednego z anonów
  • Odpowiedz
@mk321: na razie mijają 3 tygodnie i nikt nie może zapomnieć, bo sytuacja się nie uspokaja. Jeden gubernator nawet w asyście policji wybrał się na wycieczkę i na własne oczy zobaczył te dziwne światła po czym dał wywiad i opisał co widział. Zresztą już kilku urzedasow zrobiło to samo. Sam fakt, że te obiekty nie nadają na żadnych częstotliwościach oraz nie wydzielają ciepła, a przynajmniej żadne czujniki tego ciepła nie
  • Odpowiedz
@Cumill

K---a mac, myślałem, że coś ciekawego zarzucisz, a ty zarzuciles tutaj typowy schizopost jakiegoś typa, który się doszukuje wszędzie po skrawkach. Takie posty to ja czytałem 11 lat temu jak miałem 13 lat, jaraly mnie teorie spiskowe i czytałem nałogowo forum Davida icke i tam takich schizpostow też było mnóstwo i też ludzie k---a wklejali jakieś liczby, screeny z trailerów piosenek itd i to miało być wobec paru końców świata
  • Odpowiedz
  • 1
@Need: czego nie wrzucisz z reddita to można to tak traktować. Sam uważam to bardziej za ciekawostki aniżeli twarde argumenty. Jeden z użytkowników wrzucił AMA z 2023 roku z "byłym pracownikiem tajnych służb", którego odpowiedzi miałyby sens patrząc na aktualne wydarzenia, to też zostało skrytykowane.
Finalnie źródła takie jak redditt czy 4chan można uznać za mało wiarygodne, ale w takim razie które źródła są wiarygodne i mają sprawdzone informacje?
Mimo,
  • Odpowiedz