Wpis z mikrobloga

@krystekw2: oczywiście masz rację co do zasady. Tylko problem jest taki, że wyznawcami szamaństwa i antynauki wszelkiego rodzaju bardzo często stają się wyznawcy jakiejś religii mimo że często oficjalnie zakazuje ona wiary w różne dodatkowe z ich perspektywy głupoty
  • Odpowiedz
oczywiście masz rację co do zasady. Tylko problem jest taki, że wyznawcami szamaństwa i antynauki wszelkiego rodzaju bardzo często stają się wyznawcy jakiejś religii mimo że często oficjalnie zakazuje ona wiary w różne dodatkowe z ich perspektywy głupoty

@Saprofit: To się niestety często zdarza (choć to u tzw. katolików kulturowych) ale nie tłumaczy jeszcze większego zainteresowania podobnymi praktykami w krajach typowo ateistycznych jak Czechy czy kraje byłego ZSRR gdzie to
  • Odpowiedz
@maz00rskie_mleko: @Moon_Dancer
Jedno szamaństwo wypiera drugie.

Kościół katolicki jest w odwrocie, więc freelancerzy węszą zysk.

Plus takie szamanki zawsze były. Tyle że kiedyś znały je baby z okolicznych wsi a teraz widzicie je w internecie.
  • Odpowiedz
  • 13
@Mr_Przyjemny: ja podejrzewam, że ona wie, że p------i farmazony, ale skoro Julki do niej piszą i może ich kasować za te swoje wizje to czemu na golić frajerki?
  • Odpowiedz
@maz00rskie_mleko: przecież szamanizm w Polsce zawsze się miał dobrze, wcześniej mam wrazenie dużo częściej był wymieszany z praktykami religijnymi lub odwołujący się do wiary w Boga.
@krystekw2 jedna bajka przestaje być promowana więc pojawia się konkurencja, z resztą to często było z religia wymieszane, teraz częściej można zobaczyć ten nie katolicki szamanizm

@WinterLinn to samo można powiedzieć o tych szamanskich metodach bo ktoś coś zrobił i zadziałało, tylko
  • Odpowiedz
@WinterLinn: może działa i Ciebie, bo wierzysz w moc modlitwy i jesteś osobą uduchowioną. Ale z moim racjonalnym, pragmatycznym i logicznym podejściem modlitwa nie działałaby. Nie wierzę w moc nadprzyrodzoną mająca wpływ na moje życie. Wierzę tylko w swoją sprawczość.
  • Odpowiedz
@turok2016 masz dowód naukowy. Prosiłem o 18, około 23 się pomodlono za mnie o czym sie dowiedziałem 5 dni później. W tym samym momencie kiedy się modlono poczułem na skórze taki odpust jakby, jakby coś obmyło moje ciało i na drugi dzień nie czułem uczucia śmierci.

https://youtube.com/shorts/QSA7cMfhCJg

Tu masz kolejne wyznanie.

Dowodów jest cała masa i nawet nie trzeba wierzyć specjalnie trzeba po prostu mieć pokorę i nie czekać aż wyższy
WinterLinn - @turok2016 masz dowód naukowy. Prosiłem o 18, około 23 się pomodlono za ...

źródło: temp_file8328086049027189956

Pobierz
  • Odpowiedz