@szyderczy_szczur: Moim zdaniem to jest kawał dobrej roboty, który należy ocenić i ograć. Są tylko pewne klimatyczno-vibeowe mankamenty. Gothic 1 bazuje na klimatach jakie znamy z amerykańskich filmów dark fantasy z lat 80, oraz gier dungeons and dragons z lat 90, gdzie wszystko nawiązuje do mniej określonego klimatu lochów, magów, starożytności mieszanej z wczesnym średniowieczem. Remake za bardzo odjeżdża w klimaty tolkienowskie czyli taki avdenture fantasy, bazowany na zaupelnie innym
Remake za bardzo odjeżdża w klimaty tolkienowskie czyli taki avdenture fantasy, bazowany na zaupelnie innym klimacie.
@Jarkendarion: Gothic sam nie wiedział czym chce być, stąd w G2 i G3 masz totalny zjazd z klimatem do jakiegoś generycznego gówna o rycerykach i smoczkach.
A że młodzież lubi c-----e, to G2 niestety jest ulubioną częścią większości graczy. I niestety to najpewniej klimat z G2 będzie forsowany wszędzie gdzie się da. I niestety
@jl23: Oj prawda. Gothic 1 ma ten najlepszy retro klimat dark fantasy. Nieokreślone czasy prehistorii, starożytności i wczesnego, mrocznego średniowiecza mieszane razem w całokształt. Klimaty rodem z dungeons and dragons, gdzie garajac w gothica czuje się ten klimat typu hexen czy heretic. A gothic 2 to już niestety klasyk jak wspomniałeś ze smokami, wioskami krytymi strzechą i brak tej "mroczności" W remake zagram, bo jestem ciekaw najbardziej świątyni śniącego i
@jl23: Za bardzo reklamuję tego moda, ale jeśli podzielasz moje gusta to polecam mod die Bedrohung do gothic 1. Jeśli nie grałeś obczaisz sam dlaczego ci poleciłem
@Jarkendarion: Pamiętam Bedrohunga. To był w ogóle jeden z pierwszych modów. Diccuric trochę za bardzo zalatywał dwójką, ale też nie przesadzał z odejściem od klimatu.
@jl23: Diccurica akurat lubię głównie za bujną, zieloną przyrodę, która moim zdaniem powinna być bardziej bazą tekstur niż np lhiver, który jest dobry, ale jak texture pack, a nie cały mod, bo texture pack też nie unowocześnia za bardzo grafiki tylko bardziej w stronę zieleni np z mrocznych tajemnic. Ale ogólnie pochwalam returninga, zwłaszcza rebalance, który przywrócił dwójce mnóstwo starego klimatu i odsmoczył i odrycerzył nieco klimat
Gothic 1 bazuje na klimatach jakie znamy z amerykańskich filmów dark fantasy z lat 80, oraz gier dungeons and dragons z lat 90, gdzie wszystko nawiązuje do mniej określonego klimatu lochów, magów, starożytności mieszanej z wczesnym średniowieczem. Remake za bardzo odjeżdża w klimaty tolkienowskie czyli taki avdenture fantasy, bazowany na zaupelnie innym
@Jarkendarion: Gothic sam nie wiedział czym chce być, stąd w G2 i G3 masz totalny zjazd z klimatem do jakiegoś generycznego gówna o rycerykach i smoczkach.
A że młodzież lubi c-----e, to G2 niestety jest ulubioną częścią większości graczy. I niestety to najpewniej klimat z G2 będzie forsowany wszędzie gdzie się da. I niestety
W remake zagram, bo jestem ciekaw najbardziej świątyni śniącego i
źródło: 6
PobierzAle ogólnie pochwalam returninga, zwłaszcza rebalance, który przywrócił dwójce mnóstwo starego klimatu i odsmoczył i odrycerzył nieco klimat