Aktywne Wpisy

max-stropek +18
Cześć Wykopowicze,
jestem tata dwóch córek i razem z żoną staramy się stworzyć dla nich dobre, bezpieczne dzieciństwo.
Założyłem zrzutkę na Toyotę Corollę – niezawodne auto, dzięki któremu moglibyśmy podróżować razem po Polsce i spędzać więcej czasu jako rodzina.
Jeśli ktoś z Was może dorzucić choćby symboliczną złotówkę – będę ogromnie wdzięczny.
Każde wsparcie się liczy 🙏
jestem tata dwóch córek i razem z żoną staramy się stworzyć dla nich dobre, bezpieczne dzieciństwo.
Założyłem zrzutkę na Toyotę Corollę – niezawodne auto, dzięki któremu moglibyśmy podróżować razem po Polsce i spędzać więcej czasu jako rodzina.
Jeśli ktoś z Was może dorzucić choćby symboliczną złotówkę – będę ogromnie wdzięczny.
Każde wsparcie się liczy 🙏

jarzynka +47
#modameska Pamiętajcie!
źródło: Zrzut ekranu 2025-06-21 192228
Pobierz

Do tego tagu też dołączam, bo sprawiłem sobie Tacxa, co by nie zardzewieć przez zimę.
Po 2-3 jazdach "testowych", kalibracji i od niechcenia rampowym teście FTP (o dziwo wyszło tyle samo co w sierpniu), odpaliłem plan #zwift Build Me Up. Naczytałem się masę komentarzy że on bez sensu, chaotyczny, itd., ale wychodzę z założenia że takie 3 miesiące, 5-6h/tygodniowo mniej zaszkodzi niż kolejna zima z wypatrywaniem pogody za oknem i niekończącymi się wymówkami. To nawet nie chodzi mi o to żeby podnieść FTP o 15W, tylko żeby w marcu jeździć jak w ostatnim maju, a nie przyzwyczajać się od nowa do siedzenia na rowerze.
Zwiftuję sobie do oglądania meczyków, więc zupełnie nie mam poczucia straty czasu, czy dłużenia się treningu, aczkolwiek jednak zwiftowe kapo które drze ryja jak na chwilę dupę podniosę z siodła, sprawia że godzinny trening w jednej pozycji to takie odczucie jakbym z 3h outdoorowo rekreacyjnie pojechał. Siuras drętwieje, lewe pleco i prawe kolano pobolewa, no jest ciut inaczej na tym rowerze.
#stacjonarnyrownik
Skrypt
@cult_of_luna: w sumie miałem pomysł żeby spróbować zwiftowy "Active Offseason" i mimo że mogę bez problemów oglądać 3h meczyków, to chyba bym umarł na tym rowerze przy tak długich jazdach. Stąd wybór tego nieszczęsnego Build Me Up
@cult_of_luna: Super podejście, jednak jeśli można zrobić to lepiej mniejszym nakładem pracy - to czemu nie?
@cult_of_luna: jakim cudem Zwift wykrywa, że podniosłeś tyłek z siodła?
A co do zacytowanej część to chyba ból kolan nie ma nic wspólnego z trenażerem jeśli rower masz wpięty dokładnie ten sam na którym jeździsz na zewnątrz
@criginold: nienaturalne jest dla mnie pedałowanie na stojąco na sztywnym rowerze, więc albo podniosę dupę na 5s i mam 80W zamiast 200, albo nacisnę 2x na pedały i mam 400 zamiast 200 ;)
@
@cult_of_luna: a ok, ja jeżdżę w trybie ERG, więc na stojąco po prostu zmniejszam obroty, ale moc jest zawsze ta sama