Wpis z mikrobloga

via Android
  • 1
@maciek30_pl

According to reports, the Model Q, known internally as the "Redwood", is about 3,988 millimeters long, 15% smaller and 30% lighter than the Model 3, and will be powered by Li-FePO4 batteries with capacities of 53kWh and 75kWh, with single- and dual-motor options, and an EPA range of up to 500 kilometers.

Skrócą model 3 i będą sprzedawać jak hatchback.
  • Odpowiedz
@maciek30_pl: przy tej cenie dolara przebija mi 30%,

Chcesz powiedzieć innymi słowy, że gdyby akcje Tesli miały samo-świadomość i same decydowały by o swoim ruchu w dół lub w górę, to jakoś teraz miały by taki wewnętrzny dialog:

Hm... w portfolio @maciek30_pl przekroczyliΕ›my wΕ‚aΕ›nie 30%, a to oznacza jedno. Jak tylko sprzeda, nasz kurs moΕΌe znowu
  • Odpowiedz
@anonimowy_programista: To jest bardziej skomplikowane, bo na CDR wychodzΔ™ juΕΌ od 3 lat i wyjΕ›Δ‡ nie mogΔ™ i tu bΔ™dzie to samo, bo to nie sΔ… pieniΔ…dze, ktΓ³re jakkolwiek sΔ… mi na teraz potrzebne. I tak wychodzΔ™ i wchodzΔ™ w TeslΔ™, CDProjekt i SP500 ( Ν‘Β° ΝœΚ– Ν‘Β°)

Niestety na równą cenę też przewaliłem, bo CDR mogłem sprzedać mając 50% zysku jak były wahania po premierze
  • Odpowiedz
@gonzo91: jak to zrobią w dobrej cenie to rozwalą rynek totalnie, bo brakuje małego rozsądnego HB elektrycznego. Wiem, że są te Corsy, 208 itp ale to nie ma sensu. Miałem BMW i3 i gdyby tam zapakować rozsądną baterię, jak tu jest w przeciekach to w życiu byłby samochód idealny na miejskie warunki. Chyba pierwszy moment gdzie mógłbym rozważyć posiadanie 2 elektryków na raz :D
  • Odpowiedz