Wpis z mikrobloga

Żeberka z ziemniakami piekłem przez 2 godziny w rękawie w 170°C. Po wyjęciu z rękawa, wrzuciłem mięso jeszcze na 30 minut do piekarnika w 200°C. Żeberka soczyste, góra chrupiąca, a kości łatwo odchodziły ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gotujzwykopem
Heekate - Żeberka z ziemniakami piekłem przez 2 godziny w rękawie w 170°C. Po wyjęciu...

źródło: zeberka

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gorillaz: nie będę wdawał się w dyskusje. Jedynie napiszę, że to moje empiryczne obserwacje. Naczynie zamknięte. Piekarnik. Ta sama temperatura. Taka sama masa żeber. Te same przyprawy. Bez cebuli mięsa niezbyt kruche. Z cebulą bardzo kruche. Każdy kto mi odpisał nawet tego nie sprawdził. Sprawdź dopiero potem odpisz.
  • Odpowiedz