Wpis z mikrobloga

@GratisLPG: jest tam coś ciekawego poza "programowanie to matematyka a matematyka to faktu a z faktami się nie dyskutuje"? I dlatego programiści muszą potem poprawiać tyle bugów ( ͡° ͜ʖ ͡°)?
  • Odpowiedz
  • 0
@miloszy: korzystają z silnika unity, ale wewnętrz silnika mają własną infrastrukturę.

Zaawansowana matematyka losowania krytów.

Dobry programista pisze 1000 linii
  • Odpowiedz
@GratisLPG: programowanie to matematyka, matematyka to dane a dane to fakty. akurat jestem inżynierem informatykiem z zawodu i ucho więdnie co on za farmazony gada a jego macki z czatu to łykną. i te upokarzanie widza... znowu.

mieć takiego kiszaka za szefa w januszeksie to krzyż na drogę

i oni to jeszcze rok tak naprawdę robią a nie pół roku.... xD
  • Odpowiedz
@GratisLPG: zresztą on nawet nie rozumie co to znaczy infrastruktura, infrastruktura to bardziej przy grach sieciowych - jakie serwery, jak ma wyglądać komunikacja klient-serwer etc, jemu chyba chodzi o szkielet czy po prostu logikę.

dobry programista pisze 1000 linijek na dzień XDDDDD skąd on tego człowieka wziął. widzę że jego programista to taki sam farmazoniarz co kiszak, dobrze się dogadali
  • Odpowiedz
@tubkas12: też przecież jestem w branży i jak słyszę te farmazony to xD. Kiszka jest jak Korwin - wydaje się że dobrze gada, bo z pewnością siebie i nikt go nie wyjaśnił, się wystarczy że zabierze się Coś na czym się choć trochę znasz i czar pryska...

Dobra jest też rozmowa z Rafałem z bez schematu, tamten mu tłumaczy, że gdyby nie kradziony kontent to wąsacz nie miałby takich zabiegów
  • Odpowiedz
@miloszy:

też przecież jestem w branży i jak słyszę te farmazony to xD. Kiszka jest jak Korwin - wydaje się że dobrze gada, bo z pewnością siebie i nikt go nie wyjaśnił, się wystarczy że zabierze się Coś na czym się choć trochę znasz i czar pryska...

no właśnie teraz wszedłem w komentarze pod tym filmem i byłem zaskoczony, że aż tak wielu ludzi którzy są rzekomo z IT mu
  • Odpowiedz
  • 1
@tubkas12: gdyby wziął prawdziwego programistę, który ma doświadczenie z grami to by się nie wypłacił. A tak to pewnie jakiś kumpel zajfa, co go też ogląda i gitara, zrobi gierkę za podkoszulek XD.
  • Odpowiedz
@GratisLPG: tak to trochę wygląda bo doświadczony kuc by mu powiedział co można zrobić w jakim czasie żeby to działało. Jeśli te ich spotkania off stream wyglądają tak jak na streamie że kiszak gada przez 4 godziny a ten kuc mu tylko przytakuje to kiepsko to widzę

Oni też używają unity co jest dużym ułatwieniem bo to prostszy silnik niż taki UE i unity ma wiele tutoriali, gotowych sprajtow, duże
  • Odpowiedz
@miloszy: To obalanie argumentów to mój ulubiony zabieg. Ktoś mu napisze "Chłopie ty tylko narzekasz pod content bo same negatywne filmiki robisz" to chlop zrobi scrolla 100 ostatnio wrzuconych filmikow i powie że nieprawda bo wsrod 100 ostatnich filmikow jeden filmik to pochwała i essa rowaliłem cie merytorycznie.
  • Odpowiedz
@GratisLPG: Po prosu mireczki zapomniały, że kiszczenko kiedyś pracował w "korpo" w influ marketingu i dlatego zna się na wszystkim w tym na kodzeniu
  • Odpowiedz
@tubkas12: Nie siedzę branżowo w gamedevie, ale jak oni to robią na silniku, to czy Unity albo inny Godot to przecież takie rzeczy jak ładowanie i przełączanie spritów, jakiś pathfinding, movement i takie podstawowe rzeczy to się o-------a gotowymi skryptami i algorytmami, a on gada jakby od zera silnik pisali. Te 1000 linii na dzień dla dobrego programisty to beka, jak u mnie senior wyklepie tyle w pół roku to
  • Odpowiedz