Wpis z mikrobloga

@puexam: Tylko to w sumie podsumowanie konsultacji więc dadzą jakieś g---o informacje i elo pora na CS-a.

Przecież generalnie jak oni powiedzieli swoje pierwsze propozycje to ludzie ich chcieli zagryźć.

A to, że info idzie tak późno to też cyrk tak jak pisze @orzeszkiziemne

@Hmrogrz Kliknąłbyś w link...
  • Odpowiedz
ale wieszanie tej informacji na klatkach dzień przed organizacją to nieporozumienie

@orzeszkiziemne: od co najmniej kilku dni (5) widzę, że te informacje się pojawiają. Np 21.11 było tutaj:
https://www.wroclaw.pl/komunikacja/jak-odkorkowac-poludnie-wroclawia-pakiet-dla-poludnia-spotkanie-dla-mieszkancow-termin

Mam nadzieję, że nikt nie drukował ton papieru i nie rozwieszał tego na klatkach, żeby ogłosić to spotkanie. Szkoda pieniędzy.
  • Odpowiedz
  • 1
@orzeszkiziemne: nie no, to jest zaplanowane od ok. roku że w listopadzie będą te konsultacje. Wiesz, proces. Gdzieś, kiedyś. Ciesz się że w szkole na asfaltowej, a nie na różance albo w oleśnicy.

@Darth_Gohan: ale jednak coś muszą poopowiadać. Ja z chęcią tam wbiję i posłucham, ciekawe czy przynajmniej jeden z moich punktów które wprost proponowałem się znajdą w podsumowaniu.
  • Odpowiedz
@puexam: Robię zakład, że odpowiedź będzie bardzo przypominała tą z obrazka który wklejam.

Jutro będziemy mądrzejsi.

Jak Ci się będzie chciało to weź napisz jakieś podsumowanie po i zawołaj bo chętny jestem usłyszeć co tam wymyślą.
Darth_Gohan - @puexam: Robię zakład, że odpowiedź będzie bardzo przypominała tą z obr...

źródło: a1

Pobierz
  • Odpowiedz
@puexam: ja czasu nie mam, ale możesz w moim imieniu spytać, dlaczego mają w pompie postanowienie wojewody o usunięciu progów przy Kukuczki, z uwagi na to, że są nielegalnie postawione ( ͡° ͜ʖ ͡°)

No i ciekawe czy w ogóle to skrzyżowanie zaczęli rozważać, jako jedną z głównych przyczyn korka na Grota, bo po analizach nie wspomnieli o tym ani słowa.
  • Odpowiedz
myślę że z tym to na youtube do pana usuń znak

@puexam: w sumie niegłupie. Będę się nudził to podeślę mu konwersację z UM i wojewodą. Może on ma więcej czasu na walkę z debilami ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Oczywiście napisałem im w trakcie konsultacji, że bez wzięcia pod uwagę tego skrzyżowania to te ich analizy są c--j warte, ale wątpię, żeby o tym wspomnieli
  • Odpowiedz
  • 0
@Ogau: dużo ludzi zwracało uwagę na to skrzyżowanie ale ich odpowiedź była, że "przy projektowaniu tramwaju do szpitala to skrzyżowanie będzie przebudowane prawdopodobnie z sygnalizacją świetlną" powtarzane jak mantra bez dalszego komentarza

kiedy wojewoda napisał o usunięciu progów? (data)
  • Odpowiedz
@puexam chętnie bym poszedł posłuchać trzasków pękających dup wojszan gdy miasto mówi że zakorkuje ich jeszcze bardziej kosztem poprawy komunikacji miejskiej xD
  • Odpowiedz
kiedy wojewoda napisał o usunięciu progów? (data)

@puexam: 7 czerwca 2024 dostałem pismo z urzędu wojewódzkiego, że nakazali usunięcie progów urzędowi miasta.
  • Odpowiedz
miasto mówi że zakorkuje ich jeszcze bardziej kosztem poprawy komunikacji miejskiej xD

@Wychwalany: ale wiesz, że to nie jest tak, że ludzie nie mogą przejechać na Jagodno? Zgadnij co się stanie z korkiem na Jagodnie, jak więcej ludzi będzie jeździło przez Jagodno xD
  • Odpowiedz
@puexam: A będzie Tusk? Tam po raz pierwszy przemawiał jako premier we Wrocławiu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A tak na poważnie to dzięki za informacje. Możliwe, że się wybiorę o ile tam dojadę na taką godzinę xD
  • Odpowiedz
Zgadnij co się stanie z korkiem na Jagodnie, jak więcej ludzi będzie jeździło przez Jagodno xD

@Ogau: nic się nie stanie bo nie ma połączenia między tymi osiedlami które zwiększyłoby korki. Terenową zablokowali znakiem STOP i policja ma przykaz żeby pilnować, dodatkowo uruchomiony TAT przyblokuje tą drogę. Dojazd od strony WOW został już zablokowany wydłużeniem czerwonego światła na Sarniej. Pozostaje pchanie się strefą spokojnego (xD) ruchu przez Parafialną lub Pawia
  • Odpowiedz