Wpis z mikrobloga

Rower elektryczny to świetna sprawa dla osób starszych lub po urazach, które nie mają wystarczającej kondycji by gdziekolwiek dojechać na zwykłym rowerze. Ewentualnie dla osób, które nie mają jeszcze wystarczającej kondycji by poradzić sobie na trudnych ścieżkach górskich. Jednak śmiać mi się chce gdy widzę młode zdrowe byczki, które w mieście z podnieceniem w oczach mijają na ścieżkach rowerowych normalnych rowerzystów ( ͡° ͜ʖ ͡°) Gdzie tu budowanie kondycji i sport, skoro ciągle jadą na bateryjce.
#rower #kolarstwo #przemysleniazdupy
byferdo - Rower elektryczny to świetna sprawa dla osób starszych lub po urazach, któr...

źródło: 9leqj2

Pobierz
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@byferdo: Silnik w szosie to piękna sprawa, to zasadniczo ułatwiłoby moje jazdy z żoną, bo to co dla mnie jest jazdą w tlenie dla niej vo2max. Nie musisz mieć 4w/kg żeby objechać całe Calpe, albo Teide. Dla mnie elektryki tylko na plus i chciałbym żeby ten rynek się rozwijał, bo póki co wybór jest niewielki i ceny dość zaporowe.

Co do tych chińskich elektryków, któe jeżdzą 60kmh to trudno w
  • Odpowiedz
Gdzie tu budowanie kondycji i sport, skoro ciągle jadą na bateryjce.

@byferdo: Coś ci powiem, przez całe życie jeżdżę na rowerze i nigdy nie myślałem o tym w kategoriach "bo sport i budowanie kondycji". Dla mnie to najlepszy środek transportu do szybkiego poruszania się po okolicy, alternatywa wobec zbyt wolnego i żmudnego chodzenia, a także zupełnie darmowy pojazd pozwalający pozwiedzać okolicę, gdzie najważniejszy jest element krajoznawczy, a nie jakieś gapienie
  • Odpowiedz
@byferdo: Szczerze mówiąc sporo biegam, chodzę na skiturach, kondycję mam jak najbardziej w porzadku ale kurde takiego elektryka MTB to bym chętnie przytulił, żeby po górkach posmigać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Jednak śmiać mi się chce gdy widzę młode zdrowe byczki, które w mieście z podnieceniem w oczach mijają na ścieżkach rowerowych normalnych rowerzystów ( ͡° ͜ʖ ͡°) Gdzie tu budowanie kondycji i sport, skoro ciągle jadą na bateryjce.

@byferdo: Mordo, jak cię nie stać, to pożycz od kolegi, przejedź się i zobaczysz. Może po prostu jeżdżą na takich, bo sprawia im to przyjemność, a nie spinają
  • Odpowiedz
@byferdo: Może ktoś nie chce się spocić do pracy?

Ja lubię dalekie trasy i odstrasza mnie w takich rowerach wizja rozładowanego akumulatora gdzieś w środku lasu.

A śmieszni to są ci którzy kupują szosy na polskie dziurawe drogi.
  • Odpowiedz
Ja lubię dalekie trasy i odstrasza mnie w takich rowerach wizja rozładowanego akumulatora gdzieś w środku lasu.

@K-S-: Jbc to im się nie blokują koła po rozładowaniu. Masz dalej normalny rower, tylko cięższy, dojedziesz.
  • Odpowiedz
@byferdo: ale zesrańsko.

Ja tam po prostu nie miałem kondycji i kupiłem sobie elektryka żeby się poruszań, zrelaksować podczas jazdy po okolicznych dziurach.
Ale z biegiem sezonu zacząłem nie używać wspomagacza albo na minimalnym zakresie.
Po prostu jest to świetne rozwiązanie dla ludzi którzy po prostu sobie chcą pojeździć.
Pozdrawiam.
SynMichaua - @byferdo: ale zesrańsko. 

Ja tam po prostu nie miałem kondycji i kupiłe...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@wstanczyk: no właśnie cięższy a ja jeszcze z sakwami jeżdżę ( ͠° °)

Ale jakbym miał dojeżdżać do pracy tak do 5km to bym się nie zastanawiał.
  • Odpowiedz
@byferdo trochę źle do tego podchodzisz ponieważ albo masz rower full elektryczny albo taki który daje ci wspomaganie do 20km czy cus. I chodzi głównie oto że jak jedziesz sobie na wycieczkę w góry to na zwykłym zrobisz nie wiem 30km a na takim elektrycznym wspomaganiem zrobisz 45. Poprostu więcej radości będziesz mieć bo pojechałeś dalej głębiej itp i nie męczysz się na głupich podjazdach czy pchasz rower, bo chodzi tu
  • Odpowiedz
Jednak śmiać mi się chce gdy widzę młode zdrowe byczki, które w mieście z podnieceniem w oczach mijają na ścieżkach rowerowych normalnych rowerzystów ( ͡° ͜ʖ ͡°) Gdzie tu budowanie kondycji i sport, skoro ciągle jadą na bateryjce.

@byferdo: Ja bym mu odłączył te bataryjke. Aż sprawdziłem kto to plusuje. :)
  • Odpowiedz