Wpis z mikrobloga

@markhausen 'legendarny muzyk'. 30 lat po tym świecie chodzę i jedyne z czego go znam to z jednego utworu, oraz tego, że chlał wódę i tłukł rodzinę. Zajebiste sobie autorytety wybieramy w tym kraju, nie ma co.

@MaszBaboTalerz to akurat nie masz się czym chwalić, bo Kaczmarski, Gintrowski i Łapiński to kawał polskiej kultury. Generalnie ignorancja nie powinna być powodem do dumy.
  • Odpowiedz
@drobne_na_taryfe: wy to zawsze takie bezbronne ofiary, co to nigdzie nic nie mogą zgłosić, zawsze wszyscy wykorzystują i każdy olewa. Może wam się powinno odebrać wszelkie prawa, skoro i tak nikt ich nie respektuje? życie byłoby prostsze bo np. ja który was szanuje i respektuje przestałbym musieć to robić. Wam to i tak różnicy nie zrobi bo tacy jak ja to jakiś promil według waszych opowieści xd
  • Odpowiedz
@markhausen: zaciekawiło mnie co miał na myśli Saramonowicz mówiąc, że sama nie zdała egzaminu jako rodzic. Okazuje się, że po rozstaniu porzuciła córkę z ojcem we Francji, a sama robi karierę w Polsce. Do tego jeszcze te jej historię o przejściu na judaizm xD. Mam wątpliwości czy taka osoba jest do końca wiarygodna.
  • Odpowiedz
@MaszBaboTalerz ale ty nie napisałeś, że ci się nie podoba twórczość Kaczmarskiego, tylko że znasz jego jeden utwór. Ja napisałem, że kompletny brak znajomości twórczości jednego z ważniejszych rodzimych artystów ostatnich dekad, który w realny sposób wpływał nie tylko na kształt kultury, ale też życia społecznego, nie jest powodem do dumy.

To, że nie zaciekawiło cię w ciągu 30 lat życia to, co miał do powiedzenia gość, którego utwory odgrywały ważną
  • Odpowiedz
@camelinthejungle Koleś, nie wiem czy ogarniasz, ale jakby był faktycznie taki legendarny to siłą rzeczy wdarłby mi się do życia, czyż nie?

Słuchaj bo widzę temat dla Ciebie istotny - jak go lubisz i szanujesz to zupełnie spoko i bardzo fajnie. Ale nie domagaj się tego od innych. I na litość boską nie próbuj budować na tej podstawie jakiegoś poczucia wyższości na portalu ze śmiesznymi papieżami xD

O i ostatni akapit
  • Odpowiedz
z tymi zarzutami o molestowanie (a konkretniej przesądzenia winy), to bym się jednak wstrzymał ..

@Polyester_Dog: ja nie wiem czy molestował i wcale o tym nie piszę w moim komentarzu.
Chodziło mi o pewien żart. Wiesz, taki "fajny", że jak dziecko wyrośnie na niezłą laskę to można molestować. A nie sorry, jak to było w komentarzu:

aż żal nie molestować
  • Odpowiedz