Wpis z mikrobloga

myślę by kupić joystick + przepustnica. jestem mocny entry level. myślałem nad X56, czytałem opinie że raczej odradzają, ale aż taki dramat nim? mam okazje wziąć używkę lokalnie za 500zł

#msfs
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mapache: x56 jako entry level jest całkiem spoko. Uważam że to nawet taki high endowy entry level. Może teraz i jest już coś lepszego bo konstrukcja swoje lata ma, ale jak masz możliwość taniego kupna to nie bardzo jest się nad czym zastanawiać.
  • Odpowiedz
@mapache: Mam ten zestaw i drugi raz bym nie kupił. Przepustnica jak się rozgrzeje (a latam głównie GA) to powolutku się przesuwa pod wpływem własnego ciężaru, więc samolot przyspiesza. Jest pokrętło, które reguluje opór przesuwania, ale i tak nie pomagało, a ostatecznie je ukręciłem. Sam joystick jest ok, ale po czasie coś się stało i przyciski działają tylko w niektórych pozycjach wychylenia, więc gra w strzelanki odpada, a i w
  • Odpowiedz
Przepustnica jak się rozgrzeje (a latam głównie GA) to powolutku się przesuwa pod wpływem własnego ciężaru, więc samolot przyspiesza

@ToJestNiepojete: co? XD Używałem x56 przez lata, podobno najgorszej wersji bo jeszcze z produkcji Saitek'a, ale o takich czarach to nawet nie słyszałem... Owszem były z nią problemy - ten bolec do łączenia przepustnic przestał być wykrywany przez czujnik optyczny, ale to nie był żaden problem bo wystarczyło przelutować na krótko
  • Odpowiedz
@newerty: U mnie to było nagminne, że potrafi mi przepustnica wyskoczyć z CL na FLX czy po prostu stopniowo wzrastać do 100% np z 90. Mam wrażenie, że to od częstego ruszania i rozgrzania mechanizmu. Teraz po długim czasie wyjąłem z szafy i nie obserwuję tego problemu. Na pokrętło się wkurzyłem któregoś razu, chciałem dokręcić maksymalnie, bo sądziłem, że to właśnie przez mały rozmiar ono jest niedokręcone odpowiednio i wtedy
  • Odpowiedz