Wpis z mikrobloga

Jak najlepiej najtaniej dostać się do Amsterdamu? Planuje lot w wakacje z wwa ale widzę że dość drogo wychodzi i tych połączeń wcale nie jest dużo co mnie zdziwiło nieco.
#amsterdam #loty #podroze
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sugite: a gdzie ceny sprawdzasz?
Jest jeszcze dużo czasu więc większość cen jest bazowa, będą się bardziej róznicować po nowym roku.

No i 1000zł jeżeli chcesz wrócić w niedziele to jest w miare normalna cena, choć oczywiście da się taniej
thorgoth - @sugite: a gdzie ceny sprawdzasz?
Jest jeszcze dużo czasu więc większość c...

źródło: GccV2seXEAEosdh

Pobierz
  • Odpowiedz
podobno znowu im wcześniej się kupuje tym taniej

@sugite: tak, ale to nie jest zasada działająca w nieskończoność. Linie lotnicze robią dokładniejsze estymacje na 6 miesięcy w przód i to jest jedna granica. Poza tym jeżeli na lot w dany dzień bilety się nie sprzedają to mogą tanieć zamiast drożeć im bliżej terminu.
Generalnie jest to dość złożony algorytm i nie da się go opisać jednym łatwym hasłem.

Poza tym
  • Odpowiedz
@Gennwat: Lot do Eindhoven jest bez sensu. Po pierwsze, z bagażem podręcznym kosztuje ~600zł, gdzie LOT/KLM to 1000zł. Do tych 600zł dolicz pociąg z Eindhoven do Amsterdamu za 100zł w jedną stronę.
  • Odpowiedz
@sugite: Ryanair/Wizzair do Brukseli Charleroi da się się wyrwać za ~300zł w dwie strony, z Brukseli do Amsterdamu jest 180km pociągiem. Wyjdzie jakoś 600zł, według mnie nieopłacalne ale fizycznie to najtańsza opcja.
  • Odpowiedz