Wpis z mikrobloga

Czerwie na Vulkanusie mają określone trasy czy losowo krążą? Jak działają jak gram na tym trybie, że robale nie atakują pierwsze? Pytam bo od 30 minut kopie sobie wolfram i 3 kręcą się dookoła ale nie atakują.
#factorio
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Supaplex: @Polinik no i wolfram jest tylko poza polem lądowania więc tam kopie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
teraz mi robak zjadł słup energetyczny ale przejechał centralnie przez jeden i dalej leci w swoją stronę, budynki nadal olewają ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@7uras:

Możliwe, że jeden czy kilka budynków mogą zignorować. Tak samo ignoruję kompletnie gracza dopóki nie zaatakuje.

Z racji tego, że wolfram jest zawsze poza obszarem startowym możliwe, że specjalnie zrobili to tak, żebyś mógł sobie trochę tego wydobyć bez konieczności przejmowania terenu.
  • Odpowiedz
@7uras: a grasz na trybie pacyfistycznym? Może wtedy ignoruje wszystko co postawisz i sobie śmiga jedynie po swoim torze. U mnie jest tak że wystarczy położyć tylko 1 belta na zakreskowanym i momentalnie mi się w-------a na pełnej w baze xd Ale ja gram na normalnym trybie tj. "z robalami".
  • Odpowiedz