Wpis z mikrobloga

#wykoparmy #battlefield3

Żołnierze pomóżcie! Zakupiłem w końcu tego BFa i teraz chcę pograć płynnie, więc od razu lecę zmieniać ustawienia graficzne, bo nie mam już top sprzętu. Zmieniam rozdziałki, wszystko low, a i tak lipa i FPS około 15. Jak mam na swojej rozdzielczości 1360 to mam 20-30. Gdzie tu sens? Co robić?
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Decondee: to moze jakies inne stery sproboj, pamietam ze miałem problem jak zrobiłem update sterów z steama to znacząco obniżyło mi to wydajnosc kompa,

jaki masz komp podaj specyfikacje? mi na lapku toshibie L650-141 chodzi na srednich wporzo
  • Odpowiedz
@Decondee: Prawym na pulpit i odpal catalysty control center, tam będziesz miał opcję związane z używaną grafiką. Zobacz także w windowsowym menedżerze zasilania, czy nie masz włączonego trybu oszczędzania energii albo coś podobnego.
  • Odpowiedz
@only: cicho, ostatnio działało :P

@Decondee: Ogólnie to w filmiku była instrukcja jak zrobić plik konfiguracyjny wyłączający pewne opcje graficzne w grze.

Tutaj masz ten plik konfiguracyjny bo miałem go na dysku. Otwórz go notatnikiem i pierwszą wartość ustaw na 30 a nie 60 (maksymalna ilość klatek n asek) i wrzuć do folderu z grą.

Powinno być lepiej ;)
  • Odpowiedz
@cycki: Ten CFG nic nie poprawił niestety.

@speerpre: Ale ten Twój już sporo. Teraz około 25 FPS jest. Nawet są skoki do 35-37, ale to tylko skoki. Myślicie, że format mógłby coś wnieść? Dawno nie robiłem, a jakoś mi się wydaję, że te 35-40 FPS to stałe powinienem mieć.
  • Odpowiedz
@Decondee: tak, format na pewno coś da. Wiem po sobie, bo mi dał naprawdę dużo :P Przy pierwszym uruchomieniu BFa i ustawieniu wszystkiego na niskie miałem 15 fpsów... Po formacie już stałe około 30 a po wrzuceniu tego pliku konfiguracyjnego nie było żadnego problemu z płynnością (czytaj stałe 30fpsów bez spadków)

Oprócz formata możesz jeszcze użyć np Razer Game Booster. Wyłącza w Windowsie na czas gry Windows Aero, Windows Update
  • Odpowiedz
@speerpre: Rozegrałem się tą godzinkę i tak mam te 25-33. Przy 30 już jest okej gra, więc to bym chciał osiągnąć. W takim razie ściągam Razer Game Booster i próbuje, a jak za mało to format. CFG i tak dało dużo. Dzięki wielkie.
  • Odpowiedz
@speerpre: Jeszcze jedna sprawa. Włączam Game Boostera i "boosting your game" po czym przerzuca mnie na battleloga i w tej chwili jest komunikat w prawym dolnym rogu "switching to normal mode" czyli działa czy jednak nie? :)
  • Odpowiedz