Mam taki problem z monitorem pomimo ustawień 4k obraz nie wyświetla się na całym monitorze. Próbowałem różnych kabli. Próbowałem podpiąć do łapka i działa bez problemu. Problem jest z kablami HDMi, DP działa bez problemów. Karta to Radeon 7800
@JanPawelDrugiLechWalesaPierwszy: no i dobrze, 2.1 jak sam piszesz to tez 2.0. Tylko upewnij się, że masz te 3440x1440 przy 60Hz, czy tam 30Hz. Bo jest szansa, że komputer daje więcej Hz i są objawy jak na screenie.
@RobinSchudl: z 30 (a właściwie z 29.xx) zwiększyłem na 60 i problem się naprawił xD Wcześniej już patrzyłem na z Hz ale jedynie ustawiałem na najniższą wartość, nie pomyślałem że to zadziała w drugą stronę
#komputery #windows #pytanie #pytaniedoeksperta #pcmasterrace
źródło: 1000011526
Pobierz@RobinSchudl: yyyy, to kable HDMI nie są kompatybilne wstecznie?
@RobinSchudl: testowałem na różnych ustawieniach
@JanPawelDrugiLechWalesaPierwszy: no i? UltraWide w 60 klatkach wymaga minimum 2.0 czyli kabel to będzie Premium High Speed HDMI Cable.
@RobinSchudl: no bo piszesz żeby użył 2.0. Ja mam 2.1 który jest kompatybilny wstecznie
https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/zmienianie-częstotliwości-odświeżania-monitora-w-systemie-windows-c8ea729e-0678-015c-c415-f806f04aae5a
@RobinSchudl: z 30 (a właściwie z 29.xx) zwiększyłem na 60 i problem się naprawił xD Wcześniej już patrzyłem na z Hz ale jedynie ustawiałem na najniższą wartość, nie pomyślałem że to zadziała w drugą stronę